• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UGOJIO SE, PA DOŠAO U PARTIZAN - OBRADOVIĆ OSTAO U ŠOKU! Šaras objasnio Žocu o čemu se zapravo radi

"Došao je sa viškom kilograma, i to ogromnim", otkrio je Željko Obradović.

 Željko Obradović o Egzumu Izvor: MN PRESS

Trener Partizana, Željko Obradović govorio je u intervjuu za TV Arena sport o prošloj sezoni, sa posebnim akcentom na Danteu Egzumu, Australijancu koji je eksplodirao u crno-bijelom dresu i vratio se u NBA ligu ovog ljeta. Govoreći o njegovom dolasku iz Barselone, Obradović je rekao da je bio iznenađen kada ga je dočekao sa viškom kilograma, ali da je brzo shvatio o čemu se radi.

"On je jedan od izvanrednih ljudi, najboljih karaktera koje sam trenirao. Imao je problem da je veoma mlad otišao u NBA, zaradio ogromne pare, vratio se potom u Evropu i imao ulogu u Barseloni na različitim pozicijama kod mog velikog prijatelja Šarunasa Jasikevičijusa".

"Kad sam razgovarao sa njim prije nego što je došao u Partizan, rekao sam mu da ga isključivo vidim na poziciji 'jedan'. I mislio sam naravno da ima kvalitet da kao plejmejker radi neke drugačije stvari. Prije svega, to je izolacija, naravno tu je i eksplozivnost na najvišem mogućem nivou i naravno, na donjem postu", otkrio je Obradović kako ga je ubijedio.

"Na nesreću, Dante je došao prošle godine sa viškom kilograma, i to ogromnim. To je meni bilo prilično iznenađenje, ali sam imao sreću da smo igrali pripremne utakmice u Barseloni i Šaras mi je rekao da je to bio isti slučaj i kod njega i da ima nevjerovatnu stvar, da veoma brzo gubi kilograme i to se i desilo. Naravno da nisam htio da forsiram u pripremama da igra, Aleksa je bio u reprezentaciji, mali Madar se vratio u jednom trenutku, pa sam imao mečeve bez pravog plejmejkera, igrali su to Anđušić, Panter, Trifa, što je i dobro i volim kad igrači menjaju pozicije. Nije to nikakva tajna i to se lako vidi".

"Imate ekipu gdje se šuteri ljute na plejmejker i ne shvataju koliko je teška uloga plejmejkera. Imam običaj da dam loptu visokom igraču i da mu kažem 'eto, vidi, kako je kad se organizuje napad'. Ili da niske stavim 'dole', da osjete, kontakt, lakat...", kazao je Obradović.

Egzum je bio jedan od lidera tima i odigrao je tako da mu je Dalas ovog ljeta dao ugovor na šest miliona dolara. Naravno, Australijanac je prihvatio i iskoristio šansu za novi početak u NBA ligi, a Željku Obradoviću će zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC