• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapalili stadion, htio sam da pobjegnem! Doužer komentarisao Partizan i Željka - biće miljenik navijača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najveće ljetno pojačanje Partizana Pi Džej Doužer ostao zbunjen zbog navijača koji su napravili spektakl tokom pripremnog meča crno-bijelih.

 Pi Džej Doužer oduševljen navijačima Partizana Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaški klub Partizan formirao je respektabilan sastav za narednu sezonu i visoke ambicije koje ima u domaćoj, regionalnoj i evropskoj košarci, a jedan od glavnih aduta Željka Obradovića biće Pi Džej Doužer, američki bek koji je već sada oduševljen. Iako je kratko u Srbiji, Doužer je imao priliku da se upozna sa košarkaškom publikom na utakmici Partizana pod vedrim nebom na Tašmajdanu, kada je španska Fuenlabrada bila gost crno-bijelih.

Tom prilikom je "zapaljen" stadion u samom centru Beograda - navijači su pravili bakljadu i vatromet kojima su najavljivali nove uspjehe kluba, a Amerikanac u dresu srpskog kluba prvi put je u karijeri mogao da vidi nešto takvo. 

"Ne može se ni sa čim uporediti. Saigrači, treneri...Svi su mi rekli da su navijači najbolji i najluđi. Ali, iskusiti to, kako sve to izgleda, zvuči... Blagosloven sam da sam ovdje i da imam šansu da igram. Oni su 'zapalili' stadion, htio sam da pobjegnem iz prve, pravo u svlačionicu. Nisam znao šta mi se dešava. Bio sam zbunjen. Nevjerovatno iskustvo. Imam poster svoj zakucavanja, to je najbolja fotka koju imam iz igre. Djeluje kao da ima filtera i nekog svjetla. Ludo, čovječe", rekao je Doužer u jednom američkom podkastu i dodao: "Ako je ovako u pripremnom meču, ne znam kako je u takmičarskom. Svaki dan je sve bolji i bolji." 

Njegov dolazak u Srbiju ispratio je Nikola Jokić koji mu je bio saigrač u Denver Nagetsima, a čak su i Amerikanci znali šta bi za njegovu karijeru mogla da znači saradnja sa Željkom Obradovićem!

"Kada sam Nikoli rekao gdje idem, odmah me je nazvao. Bio je uzbuđen zbog mene. Rekao mi je da će mi svi dočekati raširenih ruku, da su navijači najbolji na svijetu. Oni žive za taj hajp. On je bio super uzbuđen i učinio je da se i ja tako osjećam", otkrio je Doužer, a zatim progovorio o treneru: "On je nevjerovatan, čovječe... Kada su svi čuli gdje idem, svi su mi rekli da je to najbolje mjesto na koje idem. Osim navijača, grada, rad sa najboljim trenerom Evrope je blagoslov. Imam mogućnost da to vidim iz prve ruke i da shvatim da je on drugi tip trenera koji zna igru, kako niko drugi ne zna."

Doužer je 2017. godine izašao na NBA draft i nije izabran, ali se izborio za ugovor sa Oklahomom koja ga je "pozajmila" u Razvojnu ligu. Narednu sezonu proveo je u Bostonu i njihovoj razvojnoj ekipi, zatim u Denveru i njihovom timu za razvijanje, ali je u Koloradu prvi put ozbiljniju šansu i u NBA. Tokom prethodne sezone igrao je za dva tima u Razvojnoj ligi, a dolazak u Partizan prvo mu je iskustvo van SAD.

Pogledajte

00:36
Himna Partizana na Tašu
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC