• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešiću, dođi da vidiš našu ligu! Čović poslije srebra pozvao selektora: Priča je u redu, postoje nedostaci!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović reagovao je na izjave selektora Svetislava Pešića o tome da je Srbiji neophodna jaka domaća liga.

 Nebojša Čović o Svetislavu Pešiću i izjavi o srpskoj ligi Izvor: RTS/Screenshot

Nakon velikog uspjeha košarkaške reprezentacije Srbije i srebra na Svjetskom prvenstvu na Filipinima ne prestaje da se priča o problemima u srpskoj košarci! Selektor Svetislav Pešić je istakao koliko je bitno da se sada govori o svim manjkavostima i podigao je glas zbog stanja u ligaškom sistemu. 

Sada se o njegovim riječima da je potrebna jaka, profesionalna srpska liga oglasio i prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović. On je na seminaru KLS-a izrazio zadovoljstvo uspjehom nacionalnog tima, a onda govorio o problemima koji postoje. 

"Ja sam veoma zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lijepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Ja već tri-četiri godine pričam da su nam neophodne promjene i između ostalog na tu moju priču o promjenama je i došao Pešić da postane selektor", počeo je Nebojša Čović. 

Složio se nekadašnji predsjednik KS Jugoslavije sa konstatacijom da medalja osvojena u Aziji ne treba da pokrije sve nedostatke srpske košarke. 

"Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne smije da pokrije nešto što su naši nedostaci. Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo posjeti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobjedi, kao što se ne treba zanijeti ni u porazu. Treba imati pravu mjeru za sve stvari. Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu. Sjajan je ovo uspjeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživio i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru", završio je Čović. 

Pogledajte

00:28
Svetislav Pešić izlazak
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC