• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona jača, Dubrava na "jednu loptu"! Trener Borca Zoran Kašćelan: Šešlija i Vest biće nosioci igre mladog tima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca odigrali su proteklog vikenda pripremni turnir u Hrvatskoj "Dubrava kup", na kojem su doživjeli dva poraza.

 KK Borac porazi od Cibone i Dubrave, izjava Zoran Kašćelan za MONDO Izvor: KK Borac/promo

Crveno-plave je najprije u polufinalu deklasirala zagrebačka Cibona rezultatom 80:59, da bi potom uslijedio i tijesan poraz od ekipe Dubrave nakon produžetaka (79:87).

Trener Banjalučana Zoran Kašćelan je u izjavi za MONDO prokomentarisao poraze od hrvatskih timova.

"Jak turnir u Hrvatskoj nam je poslužio da vidimo gdje se nalazimo kad je u pitanju forma i da steknemo jasniju sliku oko kvaliteta ekipe. Igrati protiv ABA ligaša je izuzetno iskustvo za naš mladi tim. Sama utakmica protiv Cibone je dobra škola. U prvom dijelu smo bili konkurentni, a u drugom poluvremenu je do izražaja došlo njihovo iskustvo i znatno veći kvalitet", rekao je Kašćelan.

"Cibosi" odbranili pehar

Cibona je odbranila titulu u ovogodišnjem izdanju Dubrava kupa! U finalu je bila bolje od Krke 95:78. Treće mjesto pripalo je Dubravi koja je nakon produžetka pobijedila ekipu Borca 87:79. Najbolji strijelac turnira je Jakov Mustapić, a MVP Aleksandar Aranitović.

Osvrnuo se i na poraz od Dubrave, koja je po njegovom mišljenju, tim s kapacitetom da bude u sredini tabele Prve lige Hrvatske.

"To je ekipa kojoj smo mogli da pariramo i da im odgovorimo, međutim, u izuzetno neizvjesnoj utakmici na 'jednu loptu' izgubili smo nakon produžetaka. Iako rezultati u pripremnom periodu nisu prioritet, željeli smo, pogotovo u drugom meču, da zabilježimo pobjedu".

Kašćelan je takođe istakao da od dvojice iskusnijih košarkaša Radoša Šešlije i Džejroda Vesta očekuje da budu predvodnici novog tima Borca.

"Nakon pet sedmica rada, jasno je da je naša ekipa mlada, da imamo dosta oscilacija u igri, kao što smo već najavili da zbog manjeg budžeta imamo i manje kvalitetne igrače koje smo mogli da angažujemo. Tu su i igrači koji su se tek priključili seniorskom timu. Imamo iskusnog Radoša Šešliju, koji daje sigurnost mladom timu i Džejrod Vest, kojem treba malo vremena, ali smatram da će njih dvojica biti predvodnici ovog tima. Zbog manjka kvaliteta, moraćemo više da igramo na energiju, agresivnost i samim tim ćemo znatno manje biti opterećeni rezultatima u odnosu na prošlu godinu", naglasio je crnogorski stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC