• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi košarkaš Borca rastao uz dva trofeja "Superbola"! Prvi put je u Evropi: Gdje god da ste, bitno je biti svoj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi košarkaš banjalučkog Borca kod kuće u Americi ima dva osvojena trofeja "Superbola" NFL lige. "Gdje god da sam, uvijek je bitno biti svoj", rekao je Džo Plezent za MONDO.

 Džo Plezent novi igrač KK Borac  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Amerikanac Džo Plezent je novi igrač Borca iz Banjaluke! Igra na krilnoj poziciji i posljednje je pojačanje u timu trenera Zorana Kašćelana u predstojećoj sezoni Druge ABA lige i prvenstva Bosne i Hercegovine.

Ostvario je solidnu karijeru u NCCA (američkoj koledž košarci) igrajući tri sezone za Abilejn Kristijan Univerzitet (ACU). Najbolju sezonu imao je prije dvije godine kada je imao prosjek od 10.5 poena i 5.5 skokova za 23.6 minuta provedenih na parketu po utakmici, a u srednjojškolskoj košarci je braneći boje Blu Veli Nortvesta osvojio dvije titule prvaka države Kanzas.

Najbolji je u defanzivi, umije da šutira i daje doprinos u napadačkom smislu, ali je prvenstveno jako pristojan i prijatan (pleasent) mladić u skladu sa vlastitim prezimenom.

"Igram na poziciji krilnog centra, pomalo i šutiram, ali trudim se da opustim svoj odbrambeni kvalitet, mogu da budem i striktni čuvar", kratko je na početku razgovora za MONDO Plezent predstavio sebe kao košarkaša.

Iako je tek stigao u Banjaluku, prvi utisci o gradu na Vrbasu i Borcu su pozitivni.

"Grad se čini lijepim, malo sam prošetao sinoć i išao u SPA, koji su mi preporučili, jako sam uživao. U klubu su stvarno svi jako dobri prema meni, razgovarao sam i sa Džeronom (Martinom, koji je u međuvremenu otišao u meksički Pantera de Agvakalijentes, prim.aut), koji mi je sve pohvalio, igrače i stručni štab i stvarno se radujem što sam došao ovdje. Uzbuđen sam što sam dobio priliku da učim i napredujem", dodao je dva metra visoki Amerikanac.

Kao i svim američkim košarkašima, Plezentu je takođe glavni cilj da jednog dana dospije na NBA parkete.

"To je stvarno moj san, i dok sam igrao u Americi u NCAA ligi, ali sada je moj fokus na Borcu i ekipi ovdje i vidjećemo koliko daleko ćemo otići".

Izvor: Profimedia

Interesantno, njegov otac Entoni, takođe je bio profesionalni sportista punih 14 sezona, ali u američkom fudbalu (NFL). Čak je osvojio dvije šampionske titule na "Superbolu" 2002. i 2004. godine.

"Istina je, moj otac je osvojio dva 'Superbola' sa Nju Ingland Patriotsima i podržao me je u odluci da dođem u Evropu. Rekao mi je da ne treba da imam 'chip on shoulder' (Ljudi koji misle da je svijet prema njima neprevedan, prim.aut), da budem profesionalac i gledam svoja posla. Da rano liježem i rano ustajem. To mi je stvarno pomoglo da se odlučim na dolazak i da razumijem cijeli ovaj proces. Na kraju dana, gdje god da ste, uvijek ćete biti 'svoji' i moći ćete da uživate u putovanju", istakao je novi košarkaš Borca, koji je rođen u Sjevernoj Karolini.

Nasmijao se na konstataciju da je i Majkl Džordan, takođe rođen u Sjevernoj Karolini. "Da, i M Džej je rođen tamo, a ja sam još pola života proveo i u Kanzasu".

Osvrnuo se potom i na predstojeći Mundobasket, gdje su Sjedinjene Američke Države prvi favorit za zlato. O aktuelnoj reprezentaciji Srbije, koju je selektor Svetislav Pešić, poveo na Svjetsko prvenstvo ne zna previše.

"Ne znam mnogo, možda malčice. Znam naravno za Nikolu Jokića, čije brojke u NBA ligi govore same za sebe. Ponikao je u srpskoj košarci, pa očekujem da i ostali igrači iz Srbije imaju slične vještine i košarkaške predispozicije", istakao je Plezent.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC