• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac počinje pripreme sa smanjenim budžetom! "Nemamo specijalnu podršku nadležnih institucija"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca u ponedjeljak počinju pripreme u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je završio prošlu sezonu.

 KK Borac počinje pripreme Milan Đajić Nemamo podršku institucija Izvor: Mondo/Slaven Petković

Predsjednik banjalučkog kluba Milan Đajić potvrdio je za "Glas Srpske" da će Borac naredne sezone biće okrenut razvoju igrača iz sopstvenog omladinskog pogona jer im je budžet drastično smanjen.

Ono što je sigurno i predstavlja veliku stvar je ostanak trenera Zorana Kašćelana, što je crnogorski stručnjak potvrdio za MONDO.

"Prvo okupljanje zakazali smo za ponedjeljak, kada ćemo krenuti sa radom i bićemo drastično podmlađeni u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj takođe nismo imali stare igrače. Ovo je sami početak priprema i okupiće se desetak košarkaša, dok će potom stići još nekoliko jer sa dosta njih pregovaramo. Imamo manji budžet za narednu sezonu i nemamo specijalnu podršku nadležnih institucija, koje nisu adekvatno ispratile naše rezultate koji su bili daleko iznad očekivanih", istakao je Đajić.

Dosta članova prošlogodišnjeg sastava već je pronašlo nove angažmane. Jan Rebec novi je član Krke, Martin Džeron je otišao u Meksiko, Aleksandar Langović će nastupati za poljsku Spujnu Stargrad, Stefan Lakić je postao član Metalca iz Valjeva, Dušan Tanasković MZT-a, a Siniša Šorak igraće za Sparse.

"Dobre partije svih članova ekipe prošle sezone donijele su im bolje ugovore za narednu. Rebec će igrati za dvostruko više novca nego što je imao kod nas, tako da to nismo mogli da ispratimo. Realno gledajući, u podređenom smo položaju i pružamo se koliko možemo. Rezultati su nam veći nego mogućnosti", dodao je prvi čovjek Borca.

Narednih dana biće definisano da li će iz Igokee stići igrači na pozajmicu.

"Pojačavaćemo se u hodu kada vidimo na kojim pozicijama smo 'najtanji'. Što više bude naših igrača, to bolje, dok ćemo se dogovoriti sa Igokeom, koja takođe treba uskoro da krene sa radom, u vezi sa eventualnim pozajmicama igrača".

Borac će naredne jeseni započeti svoj četvrti nastup u ABA 2 ligi. Prve i treće sezone stali su u četvrtfinalu nakon dobrih partija u ligaškom dijelu takmičenja, dok su druge sezone stigli do polufinala, što je bio najveći uspjeh do sada.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ŠABANERIJA

Kako Igokea (eks Potkozarje) nema ovakvih problema?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC