• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AJDE DOĐEM TI! Jovanović o igranju u Banjaluci: "Evo ti pola duga, ali da ostaneš!"

Autor Haris Krhalić

Zlatko Jovanović prisjetio se perioda provedenog u Banjaluci.

 2403050.jpg Izvor: ERIC LALMAND/BELGA

Zlatko Jovanović gradi trenersku karijeru u inostranstvu. Nakon dvije veoma uspješne sezone na klupi slovačkog Komarna, prije nekoliko dana preuzeo je mađarski Honved.

Prije trenerskog posla, 39-godišnji Jovanović, u igračkoj karijeri je između ostalih nosio dresove Borca, Igokee, Slobode, Bosne i Sparsa. Najduže se zadržao u Banjaluci u koju je stigao 2003. godine.

Gostujući u u podkastu "Jao Mile" kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića, Jovanović se prisjetio perioda provedenog u gradu na Vrbasu i problema finansijske prirode.

„Banjaluka je super grad, za život je lagano i da igraš košarku je super, mada je to tamo... Kad bih ti pričao... Pare i finansije i tako dalje. Dobiješ 30% od plate, pa kaže 'dođem ti', sljedeći ponedjeljak pa naredni mjesec, pa ovaj budžet grada, ali ono znaš ovi tamo ko dobije izbore' i ono prva godina, pola ugovora. I ti šta ćeš, oni ti preko ljeta daju nešto, ali da ostaneš. Da ostaneš i sljedeće godine, a plata i dalje kasnije. Daju ti pola od duga, ali da ostaneš“, rekao je Jovanović i dodao:

„On te uslovi, ali ja sam to morao da prolazim, bio sam na tom nivou. Ja mu kažem okej i ostanem još jednu godinu. Onda sam se malo probio, pa mi malo više plate. Pa onda opet ''aj dođem ti, ali moramo i trećiu sezonu'. Ja i treću i tako...“

Jovanović je igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a trenutno je član stručnog štaba selekcije Slovačke, u kojoj je asistent u stručnom štabu Aramisa Naglića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC