• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović siguran u tim Zvezde: Njima dvojici sam se divio, a sad igramo zajedno

Autor Nikola Lalović

Iskusni centar Luka Mitrović je siguran da će ove sezone Crvena zvezda svojiim kvalitetom nadomjestiti sve što nije uspjelo da se uradi tokom priprema.

 Luka Mitrović o Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je skoro potpuno promenila tim za novu sezonu, a jedan od rijetkih koji je ostao u ekipi je Luka Mitrović. Nekada kapiten, a sada lider tima i jedan od najiskusnijih na terenu Mitrović je istakao da mu je posebno drago što će dijeliti teren sa Milošem Tedoosićem i Nemanjom Bjelicom. 

"U timu je dosta nosta novih igrača, stigla su velika imena, što je meni posebno drago. Izuzetno sam uzbuđen što ću imati priliku da igram sa takvim košarkašima, koje sam imao prilike ranije da gledam kroz reprezentaciju, tu prije svega mislim na Miloša Teodosića i Nemanja Bjelicu. Divio sam im se godinama, a sada smo na istoj strani. Želja i motivacija je na visokom nivou. Mi smo praktično tri puta počinjali pripreme iz početka, imali smo dosta reprezentativaca. Svaki put kada se novi igrač priključi, upoznajete ih sa sistemom, akcijama, oni se adaptiraju na novu sredinu. Pripreme nisu imale čist tok, bili su ispresjecane" rekao je Mitrović u razgovoru za zvanični sajt Crvene zvezde. 

Brojni reprezentativci u redovima Crvene zvezde su se kasno priključili pripremama, neki igrači su sanirali povrede, ali je tim spreman da kvalitetom nadomjesti nedostatak uigranosti na startu. 

"Posjedujemo veliki kvalitet i siguran sam da ćemo nam to biti veliki plus. Tim kvalitetom nadomjestićemo neke stvari koje nismo stigli tokom priprema da izgradimo do kraja. Tu prije svega mislim na timski duh, timsku hemiju", dodao je Mitrović. 

Drugi put je u crveno-bijelom Luka Mitrović i polako se bliži punoj deceniji u Zvezdi. Ipak motiacije mu nikad nije nedostajalo. 

"Ovo će mi biti osma godina u Zvezdi, motivacije nikada nije manjkalo.Koliko god dugo igrao ove uvijek će biti glad i želja za pobjedama i trofejima, igrate u svojoj kući. Pregovori i nisu trajali dugo, kada samo se usaglasili oko nekih stvari i kada sam vidio sa kakvim ambicijama Zvezda ulazi u ovu sezonu i koji igrači dolaze, nije bilo prevelikog razmišljanja. Motivacija i glad mora da bude prisutna kod svakog sportiste. Ako nije prisutna onda vjerovatno i niste za najviši nivo u tom poslu. U toj našoj prirodi postoji glad za pobjedama nakon poraza, motivacija da budete bolji poslije pobjede, sviđa vam se taj osjećaj. Lijepo je pobijeđivati, u svom gradu, u gradu gdje ljudi žive za košarku. Osjeća se u vazduhu neka napetost. Pritisak je nešto sa čim živite. Vjerovatno u nekim drugim klubovima i zemljama nije pritisak na tom nivou. Ako želite da budete na ovom nivou, to su stvari na koje morate da se naviknete. Za osam godina u Zvezdi sam naučio da se nosim sa pritiskom. Imam 30 godina, iskusniji sam i naučio sam da se nosim sa ovim stvarima", završio je on. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC