• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simaniću nije pružena adekvatna pomoć! Srpski ljekar se oglasio o Boriši: "Napravljen je propust!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski ljekar Miljko Ristić govorio o Boriši Simaniću i njegovoj povredi na Svjetskom prvenstvu.

 Srpski ljekar Miljko Ristić govorio o Boriši Simaniću i njegovoj povredi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu 2023. godine, a veoma važnu ulogu u tom podvigu imao je Boriša Simanić. Nažalost, krilni centar reprezentacije izgubio je bubreg tokom takmičenja, pa je kao motivator svojih prijatelja iz nacionalnog tima postao najvažnija figura u ekipi Srbije - isticali su to redom Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Bogdan Bogdanović, Svetislav Pešić...

O povredi koju je Simanić zadobio na meču protiv Južnog Sudana, a zbog koje je kasnije izgubio bubreg, već se oglasio ljekar srpske reprezentacije. Sada je svoje mišljenje iznio i čuveni doktor Miljko Ristić, koji smatra da Simanić nije adekvatno liječen u Manili!

"Ovo je bila specifična situacija. Lako ćete da napravite prelom potkoljenice, ovaj udarac je bio grub! I mislim da se ovaj igrač morao diskvalifikovati. To je bio lakat, direktan udarac u bubreg. Tu je očito, ne mogu da ogovorno tvrdim, ali nije pružena adekvatna medicinska pomoć. Bubreg je zahvalan i za operaciju i konkretno napravljen je propust u medicinskom tretmanu", rekao je Miljko Ristić za "Kurir" i dodaje: "Kardiovaskularni sistem je prilagodljiv i pred važne utakmice gdje se pruža maksimum, mora se izvršiti kardiološki pregled."

Podsjećamo, Boriša Simanić je tokom Mundobasketa na Filipinima izgubio bubreg nakon udarca Nunija Omota iz Južnog Sudana. U bolnici u Manili srpski krilni centar imao je dvije zahtjevne operacije, ali je smogao snage da bude najveći navijač nacionalnog tima - njegove poruke saigračima davale su snagu reprezentaciji, koja se za srebrnu medalju izborila i kako bi njemu poklonila odličje nakon izlaska iz bolnice!

Zajedno sa saigračima, Boriša Simanić je dočekan na balkonu Skupštine, gdje je o njemu biranim riječima govorio i Novak Đoković, pa je košarkaš i zaplakao. Navijači u Srbiji imali su priliku da podrže Borišu Simanića, koji je postao jedan od najvećih sportskih junaka u državi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC