• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidovac za MONDO o drami na Mundobasketu: Pet ujutru, stiže poruka da Boriši treba krv, niko ne spava!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Davidovac pričao je o Boriši Simaniću i haosu koji se dešavao na Svjetskom prvenstvu.

 dejan davidovac o boriši simaniću  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srbija se vratila sa Svjetskog prvenstva sa srebrom. U dramatičnom finalu izgubila je od Njemačke. Dočekana je na čuvenom Balkonu pred više desetina hiljada ljudi, ali je jedan igrač obilježio sve. U pitanju je Boriša Simanić koji je ostao bez bubrega poslije udarca na meču sa Južnim Sudanom.

O tom detalju i hororu kroz koji su svi prošli u tom periodu zbog dvije operacije i činjenice da je Boriša bio životno ugružen pričao je Dejan Davidovac. "U tom momentu udarac nije djelovao tako strašno. Odmah poslije utakmice bilo je jasno da nije samo udarac. Katastrofa je to što mu se desilo. I to je odraz veliki ekipa, jer nas je to ujedinilo", počeo je Davidovac razgovor za MONDO.

Napravio je kratku pauzu, pa je nastavio. "Nije bilo spavanja tu noć, pričalo se o davanju krvi, da mu je potrebna krv. U pet-šest ujutru poslata je poruka da treba krv, deset ljudi je odgovorilo odmah, niko nije spavao. Bilo je malo svega. Ujedinilo nas je to, Boriša je krenuo da nam se javlja iz bolnice, sve to nas je podiglo i ujedinilo. Drago mi je zbog njega što je bio dio ekipe, biće dobro i to je najvažnije."

Poslije toga pričao je o Mundobasketu i velikom uspjehu. "Još se nisu slegli utisci sa takmičenja. Trebaće dosta vremena da bi shvatili šta smo uradili. Svjesni smo da je veliki rezultat, trebaće vreme da shvatimo to. Drago mi je da sam bio dio reprezentacije, da smo napravili to što smo napravili. Stvarno smo izgledali kao odlična ekipa."

Za kraj smo ga pitali i kako je izgledalo kada je izašao na Balkon. "Top! Želim vam svima da izađete i da vidite tako nešto, bila je to želja mnogih prije turnira. Igrači su htjeli da urade nešto veliko sa reprezentacijom i da se nađu na tom Balkonu", zaključio je Davidovac.

Drugi dio intervjua o Crvenoj zvezdi, očekivanjima, novim saigračima i mnogim drugim pitanjima pročitaćete u narednim danima.

Pogledate i kako je izgledao Zvezdin dan sa novinarima u Pioniru:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC