• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan iz Izraela kreće u evroligaški pohod! Prednost i jedna mana Željkovog tima - ko će biti kao Kecman?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan prvi meč u Evroligi igra na gostovanju u Tel Avivu.

 Partizan Evroligu počinje od Makabija iz Tel Aviva Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Partizan kreće u Evroligi! ABA liga započeta je pobjedom protiv Mornara i vrijeme je za seriju gostovanja i obaveze u najjačem evropskom takmičenju. Sve kreće iz Tel Aviva, tamo će igrati na startu i to protiv Makabija, tima koji je poznat kao "domaćinski" zbog činjenice da je prošle sezone kod kuće izgubio samo dva meča na svom terenu u ligaškom dijelu (skor 15-2).

Pokušaće Željko Obradović i njegov tim da na jednom od najtežih gostovanja dođu do bodova. Igraće tamo i protiv tradicije, pošto je na tom terenu Partizan posljednji put slavio 23. marta 2010. godine u plej-ofu Evrolige (85:77). Tada je Dušan Kecman ubacio 29 poena (7/9 za tri).

"Zna se kakva nas atmosfera tamo očekuje, Makabi ima fenomenalnu podršku. Prostudirali smo igrače, tim, moramo posebno da vodimo računa o tranziciji. Imaju individualni kvalitet, rješavaju dosta jedan na jedan", poručio je Obradović prije odlaska u Izrael.

Odatle kreće put Partizana ka velikim ciljevima i ambicijama koje imaju. I to ne kriju. Ni igrači ni trofejni stručnjak. Fajnal-for izmakao je za dlaku prošle sezone, Real Madrid je slavio u toj seriji i na kraju osvojio titulu. Novi tim, sa promjenama u igračkom kadru, želi za to da se iskupi.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: MN PRESS

Meč između Makabija i Partizana igra se od 20.05 časova u "Menora Mivtačim" dvorani. Biće to 15. okršaj srpskog i izraelskog tima i trenutno je neriješeno - 7:7.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Prenos je na televiziji "Sport klub". Kao i do sada, tekstualni prenos meča možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: MN PRESS

Duel u Tel Avivu sudiće Migel Anhel Perez (Španija), Gitis Vilijus (Litvanija) i Luka Kardum (Hrvatska).

ZADRŽANO JEZGRO TIMA

Najvažnija stvar za Partizan je činjenica da je uspio da zadrži jezgro tima. Kapiten Kevin Panter prvi je produžio ugovor, iako se pričalo da je prelazak u Barselonu gotova stvar. Za njim su to učinili Zek Ledej, Aleksa Avramović i Džejms Naneli. Došli su Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz, Frenk Kaminski. Na tim koji se već dobro poznaje dodata su neka dobro poznata imena, neki su stigli direktno iz NBA lige.

Ostali su Avramović, koji se priključio timu poslije sjajnog Mundobasketa, Danilo Anđušić je imao savršeno šutersko veče protiv Mornara i potvrdio je da je ušao u formu, Alen Smailagić je dosta napredovao. Jedino šta fali Željkovom timu je centar koji bi pojačao odbranu i zaštitu obruča, znaju to svi u crno-bijelom. "Nije tajna da želimo još jednog igrača, ali ne žurimo. Pričamo unutar kluba i trudimo se da to bude najbolja opcija za Partizan, ako takvih opcija ne bude, nikoga nećemo potpisati. Hoćemo da dovedemo nekoga ko će donijeti dodatni kvalitet timu", jasan je Obradović.

CILJ? TITULA!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ambicije Partizana su velike za novu sezonu i to nije tajna. Prošle sezone je plej-of obezbijeđen, fajnal-for je bio nadomak, vodio je sa 2:0 u seriji sa Realom. Šta su očekivanja za ovu? Kapiten Panter ne preza od toga da kaže javno - hoće titulu.

"Znamo naš cilj, imamo najviše moguće ambicije. Da uđemo u plej-of, pa fajnal-for i da osvojimo Evroligu. Za to radite, trenirate, da biste došli do F4 i osvojili trofej", poručio je Panter. Prvi korak ka tome pravi se u četvrtak uveče u Tel Avivu. Što se zdravstvenog biltena tiče srpski tim je otišao bez Tristana Vukčevića, dok kod domaćina neće igrati Vejd Boldvin, jedan od najboljih igrača ekipe, dok je centar Džoš Nibo takođe pod upitnikom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC