• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP pobijedio u Zagrebu - u velikoj drami!

Autor Dragan Šutvić

"Panteri" savladali Cibonu i ostvarili prvi trijumf ove sezone.

 fmp pobijedio cibonu  Izvor: MN PRESS, Nik Moder/Sportida

Košarkaši FMP-a pobijedili su Cibonu u Zagrebu, u uzbudljivoj završnici poslije koje je na semaforu pisao rezultat 89:93 (20:22, 31:21, 14:27, 24:23). "Panteri" su u trećoj četvrtini napravili veliki korak ka pobjedi, a činilo se da je prelomna bila njihova serija 15:3 sredinom poslednje četvrtine.

Ipak, iako su Beograđani imali vođstvo 87:78 na manje od dva minuta do kraja, Cibona je uspjela da zakuva i da izjednači i da na početku posljednjeg minuta ima potpuni egal - 87:87. Tada je mladi Francuz Hugo Beson dao važno polaganje za srpski tim (89:87), a Bojan Subotić je nakon toga pogodio sva četiri slobodna bacanja i donio pobjedu timu Nenada Stefanovića. U međuvremenu, u napetoj završnici je plejmejker Cibone Aleks Stajn promašio jedno slobodno bacanje pri rezultatu 88:89 i zato su Zagrepčani bili prinuđeni da fauliraju goste do kraja.

Francuz Beson je bio važan igrač u pobjedi gostiju sa 22 ubačena poena, kao i osam asistencija, dok će domaći dugo žaliti za čak 10 neiskorišćenih slobodnih bacanja - 19:29.

"Čestitam mojim igračima na velikoj pobjedi. Imali smo specifične dvije nedjelje, u Turskoj smo izgubili košem u posljednjoj sekundi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, potom smo doživjeli težak poraz kod kuće od Krke. Treba nam vremena za trening, ali mi to nemamo. Naravno, novi je tim, trebaće vremena. Nije lako pobijediti, imali smo dobijenu utakmicu dva minuta do kraja, ali tu se vidi manjak samopouzdanja i posljedice dvije izgubljene utakmice, ali nadam se da će ovo biti naš 'bust' za dalji rad. Spremamo se za utakmicu sa Megom za nedjelju dana."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC