• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ide tamo gdje joj se "slomila" prošla sezona: Pamte se uvrede i NATO zastave, zato je pobjeda još bitnija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda putuje na gostovanje koje je uvijek teško, što zbog nagomilanih poraza i dramatičnih završnica, što zbog provokacija sa tribina!

 KK Crven azvezda gostuje Žalgirisu Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/MN Press

Crvena zvezda je započela sezonu u Evroligi pobjedom i to vrlo ubjedljivom. Pao je Asvel u Beogradu, a sada slijedi jako, jako težak posao. Gostuju crveno-bijeli na mjestu na kome skoro nikada ne pobjeđuju!

Otišla je Crvena zvezda u Litvaniju, gdje će u prepunoj Žalgirio areni igrati meč sa Žalgirisom. U prošlosti je bilo mnogo problema za crveno-bijele na mečevima sa litvanskim velikanom na Baltiku, a ako crveno-bijeli žele plasman u četvrtfinale Evrolige ove sezone moraće da pobjeđuju i na strani, pa i na ovako vrućim gostovanjima.

Ovo će biti deveti meč Crvene zvezde na gostovanjima Žalgirisu, a za sada su crveno-bijeli upisali samo jednu pobjedu u tim mečevima. Sada se nadaju drugoj.

KAKO SU PROLAZILI RANIJE? KAO BOSI PO TRNJU!

Prethodni meč u Kaunasu dobio je Žalgiris 71:66 i ta utakmica je možda i prelomila sezonu Crvene zvezde. Da je tu uspio tim Duška Ivanovića da ostvari pobjedu vrlo vjerovatno bi na krilima tog trijumfa na kraju došao do F8 Evrolige. Ovako su uslijedli porazi od Partizana, Virtusa, Olimpije iz Milana i tu je bio kraj nadanjima za veliki rezultat. 

Prije toga je u Kaunasu igran produžetak i nakon 88:88 na kraju je bilo 103:98 za Litvance, a i prije te utakmice vidjeli smo poraz 75:62. Posljednju pobjedu u Kaunasu crveno-bijeli pamte 2019. godine kada je u novembru bilo 61:59. Treba napomenuti da su ova dva tima igrala i prijateljski meč na Kipru pred početak sezone na kome je Žalgiris pobijedio 85:84.

PAMTE SE PROVOKACIJE I NATO ZASTAVE!

Izvor: MN PRESS

Biće ovo dodatno usijano gostovanje zbog nekih ranijih susreta. Ne samo da su utakmice bile jako napete rezultatski, već smo vidjeli i nedostojne provokacije Litvanaca na račun Crvene zvezde i Srbije. Vidjeli smo čak i NATO zastavu na meču Crvene zvezde u Kaunasu 2022. godine, a tada se prvi javio Nemanja Nedović. 

"Nema mjesta takvim stvarima u košarkaškim halama", napisao je na tviteru Nedović, tada igrač grčkog Panatinaikosa, pa dodao: "Svi znamo zašto su tu zastavu istakli protiv tima iz Srbije. Kada sam igrao sa Panatinaikosom tamo, nisam je vidio", napisao je on tada.

ASVEL JE PAO, SAD SE ČEKA POTVRDA!

"Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su dominantni, igrali smo skoro na Kipru, očekujem fizički tešku utakmicu. Očekujem pobjedu, idemo spremni, nalazimo se u dobrom ritmu, kao i oni. Imaju kod kuće veliku podršku sa tribina. Idemo da pobijedimo, daćemo sve od sebe", rekao je pred meč Dejan Davidovac, a na konstataciju da je Zvezda poslije prvog kola bila prva u Evroligi dodao je: "Dobar je osjećaj, nadam se da će tako biti do kraja!"

Da bi tako bilo do kraja neophodno je pobjeđivati i na ovakvim utakmicama. Crvena zvezda i Partizan su protiv Asvela u prvom i drugom kolu pokazali da će svesti kikseve u Evroligi na minimum i da se teško mogu očekivati njihovi porazi protiv autsajdera i najgorih timova u eliti, ali bodovi moraju da se donose i sa teških gostovanja.

Na prošlom meču je šut nevjerovatno služio crveno-bijele i pogodili su 17 trojki, a sada se nadaju da će tako nešto ponoviti. Ipak ni Žalgiris neće odustati, oni su takođe upisali pobjedu u prvom kolu. Gubili su skoro cijeli meč od Virtusa, mučio ih je Ognjen Dobrić u prvom poluvremenu, a na kraju su preokrenuli i dobili sa tri poena razlike.

KO ĆE DA IGRA?

Izvor: MN PRESS

Vidjećemo kakva će odluka biti trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića. Do sada su van tima ove sezone ostajali u nekim mečevima Miloš Teodosić, Jago Dos Santos, Stefan Lazarević, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić, Ognjen Kuzmić... Rotacija je ozbiljna u crveno-bijelom taboru, a svi su spremni tako da će odluka Duška Ivanovića zavisiti od forme i taktike.  Meč počinje od 19 časova i otvoriće program Evrolige za petak, a direktan prenos moći ćete da pratite tekstualno na MONDU. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC