• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Litvaniji "skočili" jer je Rokas otišao u Zvezdu: Trener Žalgirisa im odgovorio - "Ja vas ne razumijem"

Trener Žalgirisa stao u zaštitu Rokasa Gedraitisa o kome su se raspisali litvanski mediji pred gostovanje sa Crvenom zvezdom.

 Trener Žalgirisa o Gedraitisu  Izvor: MN PRESS

Rokas Gedraitis stigao je ovog ljeta u Crvenu zvezdu Meridianbet i po svemu sudeći biće jedno od najvećih pojačanja za tim trenera Duška Ivanovića. Interesantno, Gedraitis je prvi Litvanac koji igra u Crvenoj zvezdi, a uoči meča sa Žalgirisom, i to u njegovoj domovini, počelo je da se postavlja pitanje da li je napravio pravi izbor!?

Čini se da u Litvaniji ne gledaju svi blagonaklono na prelazak Gedraitisa u Srbiju i upravo su novinari ispitivali trenera Maksvitisa na ovu temu. Konkretno, pitanje se odnosilo na negativne reakciji u Litvaniji pošto je Srbija bliskija Rusiji, a dobro znamo kako na Baltiku gledaju (trenutno) na njih: "Za sada, na početku sezone, Rokas igra vrlo dobro i stabilno, i srećan sam zbog njega", kazao je Maksvitis, pa podržao svog zemljaka.

"Ne razumijem takve reakcije uopšte. Rokas igra za srpski klub, neko drugi igra u Turskoj. Ja sam, na primjer, radio u Rusiji prije rata (bio je trener Parme iz Perma, prim. aut). Rokas je košarkaš, nije imao mnogo opcija, imao je samo ponudu Zvezde. Možda Srbija nije najbolji prijatelj Litvaniji, ali ne vjerujem da je to zemlja gdje Litvanci ne mogu da igraju košarku", zaključio je on.

Podsjetimo, na jednom od prethodnih gostovanja Crvene zvezde u Kaunasu vidjeli smo i skandalozno ponašanje domaće publike koja je mahala zastavama NATO pakta i Ukrajine.

Meč između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak od 19 časova, a oba tima su sezonu Evrolige počela pobjedama.

"Snažan tim nam dolazi, znam da im je ove sezone cilj plasman na fajnal-for. Promijenili su dosta tokom ljeta, doveli nove igrače, imaju ozbiljan budžet. Biće zabavno igrati protiv njih. Sa druge strane, nama prvi meč na svom terenu ove sezone nameće dodatni pritisak. Nadam se da ćemo znati da se nosimo sa tenzijom i da ćemo se boriti za pobjedu. Što se tiče protivnika, ne manjkaju im poznati igrači, sjajni napadači koji imaju veliki uticaj na igru. Nejpir i Teodosić, kao i nama dobro poznat Gedraitis, Zvezda je fizički jak, visok i vrlo produktivan tim", naglasio je Maksvitis.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC