• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Mitrović zna zašto je Zvezda izgubila: "Vidjelo se odmah..."

Autor Nemanja Stanojčić

Luka Mitrović govorio je o razlozima poraza svoje ekipe protiv Monaka u trećem kolu Evrolige.

 Luka Mitrović o porazu Zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet doživjela je drugi poraz u trećem kolu Evrolige. Pred svojim navijačima izgubila je od Monaka (82:76). Meč je bio prepun oscilacija, nešto slično kao protiv Žalgirisa u Kaunasu. Ponovo je završnica bila kobna za crveno-bijele.

Na poluvremenu je ekipa Duška Ivanovića vodila (44:38), pa je na šest minuta prije kraja poslije trojke Nemanje Nedovića djelovalo kao da drži konce igre u svojim rukama (70:66). Od tog momenta, pa do kraja meča primila je 16, dala samo 6 poena. Šta se dogodilo? Pokušao je da objasni Luka Mitrović.

"Imali smo dobre momente u prvom poluvremenu, posebno u prvoj četvrtini, dobru energiju. Kasnije nam je stao protok lopte, prvenstveno u napadu, pa nismo imali ni agresivnost u odbrani u trećoj i krajem četvrte dionice. Oslanjali smo se mnogo na individualna rješenja. Falio nam je pas više, nismo nalazili otvorene šuteve kao u prvom dijelu igre. Teško je izgubiti pred našim navijačima, sad nas čeka put u Bolonju i da okrenemo stvari u svoju korist", rekao je Mitrović.

On je sredinom druge četvrtine tražio izmjenu, nije igrao u trećem kvartalu, pa se u igru vratio tek na polovini posljednje dionice. Novinare je zanimalo da li je možda zbog povrede tražio tada izmenu. "Ne, ne", kratko je odgovorio Luka.

Prije ovog meča Monako je imao skor 0-2, djelovalo je da bi taj u formi Zvezda mogla da iskoristi. "Svakako smo očekivali njihovu reakciju poslije dva uvodna poraza, da će izaći spremniji i motivisaniji i to su i uradili. Oni su dobra ekipa, veliki su na pozicijama tri, četiri i pet. Mi nismo odgovorili na tu čvrstu igru. Nije toliko bila čvrsta igra, koliko smo mi u drugom poluvremenu bili u nekom lošem ritmu, bez energije. Od prvog napada i prve odbrane treće četvrtine vidjelo se da će biti teško za nas, tako se i ispostavilo. Osnovni razlog poraza je naša energija, a ne neka njihova naročito fizička igra", zaključio je Mitrović.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krle

Dok je Ivanović na klupi Vama nema napred....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC