• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdini porazi koji otvaraju stare rane: Zašto crveno-bijeli nemaju vremena koliko se čini

Autor Mladen Šolak

Čvrstom odbranom, Monako je "odsjekao" dvojicu glavnih igrača crveno-bijelih i učinio da Zvezda izgubi u još jednoj neizvjesnoj završnici.

 Bolni porazi Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Iako je tek 19. oktobar i iako je sezona mlada tek nekoliko nedjelja, bolni porazi Crvene zvezde Meridianbet nisu samo opomene, već i bolno podsjećanje na kikseve iz prošle godine. Ispuštene prednosti u završnicama protiv Žalgirisa i Monaka vratile su film u utorak protiv "kneževa" u Štark areni na slične padove crveno-bijelih iz takmičarske 2022/23, koji su na kraju imali skupu cijenu - neulazak u Top 8.

Kao što je tada nedostajalo nekoliko boljih završnica za plasman, tako i novi tim Zvezde u Kaunasu i u Beogradu prošle noći nije imao rešenje za neizvesne finiše, pa se sve glasnije opet priča o staroj boljci, iako su u crveno-bijelom sada novi košarkaši i zvučnija imena. "Moramo što prije da se saberemo", rekao je Nedović poslije meča misleći na odlučujuću fazu meča, u kojoj je Zvezda lošom igrom prosula sve dobro što je uradila u prvih 35 minuta.

Po "komandnoj odgovornosti", krivicu za to snosi i Duško Ivanović, koji je kroz kiseli osmijeh poslije meča objasnio zašto je najboljeg igrača svog tima na meču Džoela Bolomboja svesno zadržao na klupi u završnici, a naravno da odgovornost pada i na vodeće igrače, koji nisu imali rješenja za čvrstu odbranu Monaka.

Šabaz Nejpijer, nesumnjivi lider tima, bio je tragičar i nizao je loše poteze dok se meč bližio kraju - promašivao je, bacao loptu na klupu Monaka i uz djelovao potpuno van šuterskog ritma, kao i Miloš Teodosić (takođe 1/7 za tri poena). Nejpijer je u grupi igrača koji su imali problem sa povredom, potrebno mu je vrijeme, kao i cijelom timu za uigravanje i Ivanoviću za eventualno skraćivanje rotacije, ali svakim porazom taj sat kuca sve glasnije, a strpljenje postaje sve kraće - što je i očekivano, s obzirom na snagu tima, na to da je Arena puna i da su ambicije visoke od prvog dana sklapanja ekipe.

Izvor: MN PRESS

Poslije "batina" koje su crveno-bijeli pretrpjeli od Monaka i koje je i Ivanović iznio kao najjači utisak poslije meča, Zvezda odlazi u Italiju, na gostovanje Virtusu, koji je u utorak u "Paladoci" pobijedio Albu, kao što je prethodno razbio Monako u gostima i tim trijumfima reagovao na poraz od Žalgirisa u neizvjesnoj završnici u prvom kolu. Sada na isti način na neuspjehe mora da reaguje i Zvezda, jer je sljedeće nedjelje čeka "vječiti derbi", a potom ništa lakši mečevi protiv Lasovog Bajerna, Barselone u gostima, Fenerbahčea kod kuće, Olimpijakosa u Atini, Armanija, Efesa u Beogradu...

I kalendar opominje - Zvezda mora bolje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC