• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefanović otkrio: Stranci dođu u Srbiju, pa se šokiraju poslije sedam dana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nenad Stefanović je poslije poraza od Crvene zvezde pričao o tom meču, ali i o Ugu Besonu.

 Nenad Stefanović o strancima i radu u Srbiji Izvor: MNPRESS

FMP je uspio da pruži ozbiljan otpor Crvenoj zvezdina prvom meču Janisa Sferopulosa na klupi crveno-bijelih, a trener Nenad Stefanović je poslije te utakmice čestitao svojoj ekipi na velikoj borbi protiv evroligaša. Iako nisu "panteri" poput Mege došli do iznenađenja, ipak je bio zadovoljan viđenim na terenu, 

"Čestitke mojim momcima na izvanrednoj utakmici, ali mislim iskreno da smo i do sada igrali dobro. Odigrali smo hrabro, a najteže je protiv ovakve ekipe što nikad ne znaš ko je u sastavu, ko će da iskoči... Vidjeli smo večeras da su Jago i Dalibor Ilić dali neki doprinos i po meni je to odnijelo prevagu. Jako sam zadovoljan igrom, fokusom i hrabrošću na ovoj utakmici. Čestitke Zvezdi na pobjedi, mislim da su igrali bolje od nas i želim im mnogo sreće u nastavku sezone", počeo je Nenad Stefanović

Dotakao se Uga Besona koji je došao u Železnik kao veliki talenat, ali pored Branka Lazića i Adama Hange nije uspio da dođe do izražaja u ovakvom meču.

"Što se tiče Uga on je prvi put u jednom sistemu gdje se radi kompletno sa njim u svim aspektima. Pričamo o teretani, načinu života, o prijepodnevnom i popodnevnom treningu. Nakon one prve dvije utakmice u kojima je bio jako dobar ušao je u nešto što se zove ABA liga, skauting i pripremu utakmice. Danas ga je čuvao vjerovatno najbolji odbrambeni igrač Evrolige, po mom mišljenju. Vidjeli smo šta jedan Lazić znači za Zvezdinu igru. On je 2001. i mlad je momak i treba mu vremena da se prilagodi. Da talenat ima - ima, da će ga iskoristiti, ja vjerujem da hoće", rekao je o Besonu Stefanović.

Nakon Mege u koju već godinama dolaze najveći evropski talenti, sada je i u FMP došlo jedno perspektivno ime. Sve više klinaca stiže u Srbiju da se usavršava, pa izgleda da srpski treneri zaista imaju ozbiljno znaje i kvalitet. 

"Dobra konstatacija. Mi često sebe potcjenjujemo, to nam je isto u krvi. Konkretno što se tiče Uga za nas je velika satisfakcija što je jedan takav igrač koji je draftovan i koji je najveći prospekat u Francuskoj došao kod nas. Vjerujem da prije dvije godine ne bi moglo ni da se pomisli da može. Prepoznat je neki naš zajednički rad kao kluba i prevashodno ovi igrači poput Frejzera, Džonsa i Nevelsa su napravili iskorake. Tako da on je znao gdje dolazi. Svi oni kažu da znaju da se ovdje radi jako, ali poslije sedam dana kažu da su mislili da nije toliko jako. Kad mu sve malo legne i on i Ostin će pokazati da mogu da budu pojačanja", završio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC