• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u SAD - NBA liga pod istragom zbog prijetnji i ucjena!

Autor Dragan Šutvić

NBA liga bi mogla da se nađe u velikim problemima ako su optužbe protiv njih tačne.

 nba liga pod istragom zbog prijetnji i ucjena  Izvor: Profimedia

NBA liga je pod istragom tužilaštva zbog pokušaja da ugasi drugu popularnu košarkašku ligu u Sjedinjenim Američkim Državama! Prema navodima "TMZ"-a istražuju se brojni pokušaji NBA da potkopa rastuću popularnost BIG 3 lige, takmičenja u basketu 3 na 3 koju je osnovao poznati reper Ajs Kjub.

Liga je počela sa radom 2017. godine i skoro da su svi sadašnji takmičari bivše NBA zvijezde. Jedan od najboljih u BIG 3 je i Dušan Domović Bulut, najbolji basketaš svih vremena,

Naravno NBA odbacuje takve navode, ali bez obzira na to postoji osnovana sumnja da je liga radila aktivno na tome da ubijedi sponzore da ne ulažu novac u ovu ligu i TV kuće da ne prenose BIG 3 mečeve. Otkriveno je da je veliki broj NBA igrača želio da u pauzi između sezone igra u Ajs Kjubovoj ligi, ali da im je to strogo zabranjeno, iako se BIG 3 igra u periodu kada nema NBA mečeva.

Problem sa ovom odlukom je što veliki broj najvećih zvijezda igra u nekim od rekreativnih liga poput "Dru Lige" koja se održava ljeti u Los Anđelesu, pa nema pravne logike da jedno bude dozvoljeno, a drugo zabranjeno. Takođe postoje dokazi koji govore da vlasnicima NBA klubova nije dozvoljeno da ulažu u BIG 3 ekipe. Takođe se navodi da je i NBA sudijama zabranjeno da ljeti rade u konkretno ovoj ligi.

Ukoliko na kraju istrage dokazi protiv NBA budu dovoljno jaki Adama Silvera čekaju ogromni problemi. Kazne zbog ovakvog ponašanja na tržištu bi mogle biti astronomske, a s obzirom na status i profit NBA u pitanju bi sigurno bili milioni dolara, ako ne i desetine miliona...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC