• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan me je precrtao, rekao sam - odužiću se! I jesam...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Uroš Luković prisjetio se svojih dana u Partizanu kada je "precrtan" poslije jedne sezone.

 Uroš Luković o tome kako je precrtan u Partizanu Izvor: Ivica Veselinov/ATAIMAGES

Srpski košarkaš Uroš Luković (34) bez ikakvog uvijanja otvoreno priznaje da "nije neki radnik". Svjestan je činjenice da ga je to koštalo bolje karijere, ali ne žali ni za čim - protiv sebe i svojih navika jednostavno nije mogao. Trenutno je slobodan agent i čeka pravu ponudu pre nego što odluči gdje će nastaviti karijeru, pošto je prethodnu sezonu proveo u redovima Metalca, a do tada se u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića prisjetio "minulog rada".

"Imam talenat, ali ga nisam pokazao. Vidio sam da mogu puno bez treninga, na talenat, pa me nije interesovalo da treniram. Sad žalim za tim. Da jesam, možda bih igrao Evroligu ili NBA", kazao je Uroš Luković i otkrio da je mnogo o košarci naučio i uz oca koji je bio skaut u NBA, međutim čim je potpisao prvi profesionalni ugovor - nije više toliko volio taj sport.

Ističe da su ga umarale obaveze, čim se od njega tražilo da trenira i bude posvećen, ali da je ljubav ponovo "buknula" kada je obukao dres Partizana. Bilo je to u sezoni 2016/17 kod Aleksandra Džikića, konačno je zaigrao za klub koji voli do koske, međutim priznaje i da mu je smetao način na koji se rastao sa crno-bijelima. Iako je te sezone imao odlične brojke, dolaskom novog trenera sve se promijenilo za njega.

"Nema šta da krijem, ja živim za Partizan. Najteže mi je bilo kad su mi rekli da ne računaju na mene. Džile (Aleksandar Džikić, prim. aut.) mi je dao šansu da napravim nešto u životu, moram da mu se zahvalim... Igrao sam dobro, očekivao sam da ostanem i sledeće godine. Međutim, dolazi novi tim sa Mutom Nikolićem gdje su doveli dva nova igrača i rekli mi da ne računaju na mene. I poslije Partizana ja sam imao dvije dobre ponude iz Španije, ali nisam htio da idem", ispričao je Luković u podkastu "Alesto" i potom našao načim da se "osveti".

Izvor: MN PRESS

"Za ovo što nisam ostao - rekao sam da ću se odužiti. Tako se i desilo, otišao sam u Mornar i dvaput sam dobio Partizan, da ne spominjem sada imena, koji su to treneri bili. Pokazao sam da sam bolji", naglasio je Luković koji ističe da da je uvijek imao veću motivaciju kada igra protiv nekog ko "misli da je bolji od njega" ili još bolje ako mu je antipatičan.

Podsjetimo, Luković je u karijeri igrao za FMP, Kumanovo, Tartu (Estonija), Kožuv (S. Makedonija), MZT Skoplje, Partizan, Mornar, Zadar, Lovćen i Metalac, dok ističe da se najbolje osjećao u Baru u kom je proveo čak četiri godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC