• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić u punoj brzini, a Pokuševski lagano pored njega! Zbog ovog poteza svi kritikuju Alekseja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na udaru kritika jer nije mogao da prati brzinu Nikole Jokića.

 Aleksej Pokusevski ne igra odbranu u NBA video snimak Izvor: Twitter/ToniLazarusic/printscreen

Košarkaši Denvera pobijedili su Oklahomu (128:95) u meču koji je zbog termina mogla da prati i košarkaška publika u Srbiji, a posebno nam je bilo zanimljivo da vidimo kako će se snaći trojica srpskih igrača. Nikola Jokić je blistao, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski imali ne tako zapažene role, ali je bivši igrač Olimpijakosa primijećen zbog jednog detalja sa meča. Igrao se finiš prve četvrtine kada je dopustio da mu Nikola Jokić pobjegne i pokrene kontru svog tima!

Na društvenim mrežama ovaj detalj pokrenuo je lavinu komentara - nakon uhvaćenog skoka pod svojim košem Jokić je krenuo u napad, a Pokuševski je laganim korakom išao iza njega. Iako za Nikolu važi za nije pretjerano brz i da košarku igra u nekom svom ritmu, Aleksej nije mogao da ga prati i nakon svakog koraka je zaostajao za najboljim igračem u NBA ligi.

"Izađi sam, Poku", glasio je komentar jednog ljubitelja košarke na Tviteru, a ispod su se ređale slične kritike na račun mladog košarkaša koji kao da nije želio da stigne potencijalnog saigrača iz nacionalnog tima. Pokuševski se nije pretjerano trudio da odigra odbranu, ukrade loptu ili samo zasmeta Jokiću time što će ga napasti dok prenosi loptu, već je veoma opušteno posljednji stigao na polovinu terena koja pripada njegovom timu, u trenucima kada je Nikola Jokić bacao pas za lake poene. Pogledajte kako je to izgledalo:

Denver je stigao do ubjedljive pobede protiv Oklahome, a Nikola Jokić je ponovo pokazivao magiju u NBA. Odigrao je nešto manje od 30 minuta na ovom meču, uz 28 postignutih poena, 14 skokova i pet asistencija. Na drugoj strani terena srpski košarkaši nisu bili pretjerano zapaženi. Aleksej Pokuševski je igrao malo više od 14 minuta i imao je jedan poen, jedan skok, jednu blokadu i dvije izgubljene lopte. Vasilije Micić je postigao dva poena, tri puta asistirao i izgubio dvije lopte, a na terenu je proveo isto vremena kao Pokuševski.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC