• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Petrušev trejdovan poslije samo tri minuta: Čekao Filadelfiju godinama, pa odigrao samo jedan meč

Srbin više nije košarkaš tima iz Pensilvanije. Seli se u Los Anđeles poslije samo jednog nastupa za Sikserse.

 Filip Petrušev trejdovan Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski centar Filip Petrušev (23) dio je trejda u kojem je Filadelfija poslala Džejmsa Hardena u Kliperse. Reprezentativac Srbije i bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde tako je završio epizodu u Siksersima poslije samo jednog nastupa, u kojem je protiv Bruklin Netsa dobio tri minuta.

"Filip Petrušev trejdovan je u Kliperse!", saopštio je u utorak ujutru njegov agent Miodrag Ražnatović, koji brine o karijeri mladog Srbina još od njegovih dana na koledžu Gonzaga. Od Filipovog povratka iz Amerike u Srbiju, 2020. godine, NBA liga je bila njegov prvi cilj, a kada je u ljeto 2021. kao MVP ABA lige izašao na NBA draft Filadelfija ga je izabrala kao 50. pika i od tada je bio u konstantnom kontaktu sa tom velikom franšizom.

Uz selidbe u Anadolu Efes 2021. i u Crvenu zvezdu 2022, Petrušev je sve vrijeme održavao vezu sa Siksersima, nastupao na Ljetnoj ligi, a kulminacija se dogodila ovog ljeta, kada je pred nastup na Mundobasketu potpisao ugovor sa Siksersima. Iako nisu saopšteni detalji, dobro obaviješteni američki novinari otkrili su tada da Filip ima djelimično garantovani ugovor za sezonu 2023/24, kao i negarantovanu godinu 2024/25, kao i da će ove sezone zaraditi 1,2 miliona dolara, od čega garantovano 560.000 dolara, dok bi za sljedeću godinu trebao dobiti 1,9 miliona, ali bez garancija.

Petrušev je od ljeta 2021. iščekivao selidbu u Filadelfiju, ona se na kraju i dogodila, ali je njegova epizoda na terenu u dresu Siksersa ipak trajala samo tri minuta, u ubjedljivoj pobjedi Filadelfije protiv Portlanda 30. oktobra. Srbin je za to vrijeme uhvatio jedan skok i nije šutirao ka košu.

Uz Petruševa i Hardena, Siksersi su u Los Anđeles poslali i veterana Pi-Džej Takera, a zauzvrat će dobiti Markusa Morisa, Nika Batuma, Roberta Kovingtona, Kej-Džej Martina i više "pikova" na draftu.

Petrušev će u Los Anđelesu biti dio tima u kojem su ponovo ujedinjeni Harden i Rasel Vestbruk, a na centarskim pozicijama igra još jedan bivši igrač Mege i igrač Miška Ražnatovića, Ivica Zubac. Tamo je i poznati američki centar i bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru, dok je na dvosmjernom ugovoru francuska "petica" Musa Dijabate, košarkaš dvije godine mlađi od Petruševa. Na krilnim pozicijama, naravno, najveće zvijezde su Kavai Lenard i Pol Džordž, a Kovington je otišao u Filadelfiju nakon što je bio prva opcija u ulozi krilnog centra. Petruševa svakako očekuje sastanak sa trenerom Tajronom Luom, koji je takođe bio dio nedavnog Mundobasketa kao član stručnog štaba američke reprezentacije, i on će mu predočiti mjesto u timu iz El-Eja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC