• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić dominirao, Denver razbio Čikago!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji košarkaš na svijetu odigrao još jedan meč u svom stilu.

 denver pobijedio čikago Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver nastavlja sa fantastičnim početkom u NBA ligi pošto nakon sedam mečeva imaju šest pobjeda i poraz, a Nikola Jokić na svakom susretu ističe kandidaturu za novo MVP priznanje u ligaškom dijelu. Srpski košarkas bio je ubjedljivo najbitniji igrač šampionskog tima u trijumfu nad Čikago Bulsima (123:101) u noći između subote i nedelje.

Centar iz Sombora završio je meč sa 28 poena, 16 skokova i devet asistencija, što znači da je ponovo stao samo na korak od tripl-dabl učinka! Najveću pomoć imao je u Majklu Porteru junioru koji je preuzeo dio odgvoornosti nakon loših vijesti za tim iz Kolorada - krilni košarkaš postigao je 27 poena i tako "odmijenio" Džamala Mareja, koji se tokom meča požalio na povredu i napustio teren.

Kanađanin je već u ranoj fazi susreta osjetio bol u zadnjoj loži desne noge, zbog čega je izašao iz igre. Za njega je meč završen već početkom druge četvrtine, a uz probleme pri hodanju otišao je put svlačionice. U narednim danima znaće se više o stanju njegove povrede, a ne treba ni pričati koliki bi udarac za Nagetse bio izostanak drugog najboljeg igrača u timu.

U tim okolnostima onaj prvi morao bi da bude još bolji - ako je to ikako moguće. Nikola Jokić je trenutno najbolji poenter i najbolji skakač u novoj sezoni NBA lige, a da se malo više fokusirao na asistencije saigračima pljuštali bi i tripl-dabl učinci. Ove sezone je tri puta imao dabl-dabl učinak sa devet asistencija, što pokazuje da dodavanja saigračima više nisu prioritet koliki su bila prethodnih sezona. Da je Nikola Jokić malo korigovao igru u novoj sezoni i da će češće gledati ka košu vidjelo se u drugom dijelu meča - postigao je 17 poena i vukao je tim ka pobjedi, a zanimljivo je da su košarkaši Denvera u trećem i četvrtom periodu postigli čak 72 poena!

Nikolin rival u dresu Čikago Bulsa sinoć je bio crnogorski košarkaš Nikola Vučević, koji je takođe odigrao pristojan meč - postigao je 19 poena, imao sedam skokova i tri asistencije. Bio je najbolji igrač tima koji je vodio na poluvremenu (55:53), ali u nastavku nije mogao da se odbrani od aktuelnih NBA šampiona. Pogledajte najbolje trenutke meča:

Pobeda Nagetsa uz još jednu neverovatnu utakmicu Nikole Jokića.
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

Ovo su svi rezultati NBA mečeva u noći između subote i nedjelje:

  • Indijana – Šarlot 124:125
  • Nju Orleans – Atlanta Hoks 105:123
  • Orlando – LA Lejkers 120:101
  • Bruklin – Boston 114:124
  • Hjuston – Sakramento 107:89
  • Minesota – Juta 123:95
  • Denver – Čikago 123:101

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC