• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darkova najveća pobjeda u karijeri - razbio Dalas na gostovanju

Srpski stručnjak Darko Rajaković pobijedio je ekipu Dalasa predvođenu Lukom Dončićem.

 Dalas Toronto NBA liga Izvor: Nathan Denette / Zuma Press / Profimedia

Pomalo neočekivano Dalas Maveriksi poraženi su na svom terenu u NBA ligi - srpski trener Darko Rajaković doveo je svoje Toronto Reptorse u Teksas, a odatle odnio pobjedu koja je iznenadila brojne ljubitelje košarke. Jedijni predstavnik Kanade u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrao je najbolji meč sezone i sasvim zasluženo upisao trijufm protiv ekipe koja se bori za vrzh Zapadne konferencije - 127:116.

Kanađani su nakon uvodnih 12 minuta meča imali šest poena zaostatka, ali to je bilo samo zagrijavanje za njih. Uslijedile su dvije antastične dionice za Rajakovićev tim i tokom njih je potpuno slomljen otpor tima sa juga SAD. Tokom druge i treće četvrtine Toronto Reptorsi postigli su čak 72 poena, što je bio ritam koji Luka Dončić, Kajri Irving i njihovi saigrači nisu uspjeli da prate.

U pobjedi Toronta blistao je Paskal Sijakam koji je postigao 31 poen, uz 12 skokova i pet asistencija što su veoma slične brojke onima koje je na drugoj strani terena upisao Luka Dončić. Najbolji igrač Dalasa i slovenačke reprezentacije imao je isti broj poena, ali uz sedam skokova i osam asistencija, u porazu svog kluba od ekipe kojoj na početku sezone nisu predviđani veliki uspjesi.

Ipak, djeluje da Rajaković zna kako da pronađe dobitnu kombinaciju u timu koji mu je dao prvu priliku za samostalni trenerski posao u NBA. Inostrani tandem Paskal Sijakam - Denis Šruder odlično funkcioniše na početku nove sezone, a Toronto Reptorsi imaju učinak od četiri pobjede i četiri poraza. Ako se uzme u obzir da su na gostovanju pobijedili jedan od najboljih timova lige, jasno je da im samo kontinuitet treba za mjesto u doigravanju na kraju ove sezone.

Sa druge strane, ovo je za Dalas bio drugi poraz u sezoni i zbog njega su dopustili Denver Nagetsima da se osame na vrhu tabele. ekipa Nikole Jokića nakon spektakularne pobjede nad Golden Stejtom ima skor 8-1 i najbolja je na Zapadu NBA lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC