• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Olimpijakos Crvena zvezda prenos uživo livestream
 Olimpijakos Crvena zvezda prenos uživo livestream

Teo i Nedović nosili Zvezdu, ali nisu pala "braća" u Pireju: Malo je falilo za čudo protiv Olimpijakosa

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli u devetom kolu Evrolige gostovali u Pireju i nisu pobijedili Olimpijakos.

 Olimpijakos Crvena zvezda prenos uživo livestream Izvor: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspjeli da upišu prvu pobjedu na gostovanjima u aktuelnoj sezoni Evrolige - i pored dvadesetak odličnih minuta u Pireju poraženi su od "bratskog" Olimpijakosa, koji je preko nezaustavljivog Mustafe Fala i poenterski raspoloženog Aleka Pitersa stigao do petog trijumfa u sezoni - 88:83!

U redovima srpskog predstavnika u elitnom takmičenju evropskih klubova prednjačili su Nemanja Nedović sa 26 i Miloš Teodosić sa 15 poena, ali to nije bilo dovoljno za senzaciju, iako je u posljednjim minutima meča tim Janisa Sferopulosa istopio dvocifrenu prednost domaće ekipe.

Skraćena rotacija u kojoj su falili Šabaz Nejpir, Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović, a Jago dos Santos igrao i pored povrede u prethodnoj rundi - prije samo dva dana u Beogradu protiv Fenerbahčea - odrazila se na rezultat meča. Zvezdi je falilo energije, posebno tokom treće četvrtine kada je imala nekoliko minuta praznog hoda koji je grčki tim surovo kaznio.

Sezona Crvene zvezde nastavlja se u ponedjeljak od 20:00 protiv Mornara u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", a naredni meč u Evroligi je narednog petka (20:30) protiv Olimpije iz Milana.

22:16

KRAJ MEČA - 88:83!

Olimpijakos je na svom terenu savladao Crvenu zvezdu (88:83), za koju su najbolji pojedinci bili Nemanja Nedović sa 26 i Miloš Teodosić sa 15 poena. U pobedničkom timu istakao se Alek Piters sa 28 postignutih poena, četiri skoka, tri asistencije i kandidaturom za MVP ulogu u devetom kolu Evrolige!

22:08

40. minut - Tehnička!

Neverovatno je šta su sudije odlučile da dosude na 40 sekundi do kraja, nakon trojke Miloša Teodosića. Nemanja Nedović je polovinom stopala nagazio liniju dok je Olimpijakos uvodio loptu u igru i za to je dobio tehničku.

Slična situacija desila se na meču protiv Barselone, a Zvezda je verovatno jedini tim u Evroligi kojem su zbog toga dosuđene dve tehničke greške. Piters je pogodio slobodno bacanje - Olimpijakos vodi 83:78.

22:01

38. minut - Zvezda se vratila!

Delovalo je da je sve gotovo, ali... Beogradski crveno-beli se nisu predali! Trojka pod faulom Nemanje Nedovića, pa trojka Jaga dos Santosa i samo je 80:75 za Olimpijakos.

21:53

35. minut - Olimpijakos na +15!

Gotov je meč u Pireju i tokom poslednjih pet minuta čekaćemo samo konačan rezultat. Košarkaši Olimpijakosa su stigli do 78:63 i nisu daleko od pete pobede u tekućoj sezoni.

21:48

33. minut - Sve je faul!

Sada su sudije neočekivano pooštrile kriterijum, pa se češće dosuđuju faulovi na obe strane terena. Crvena zvezda je i dalje prilično daleko, Olimpijakos vodi - 69:59!

21:38

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 64:53!

Ubedljiva prednost Olimpijakosa pred poslednjih 10 minuta košarke u Pireju i čini se da su u trećoj deonici prelomili meč na svoju stranu. Crvena zvezda nije mogla da isprati ritam, u napadu je bilo mnogo problema i sa samo devet postignutih poena tim Janisa Sferopulosa nije mogao da ostane blizu.

21:31

27. minut - Trojka Teodosića!

Beogrdski crveno-beli uspeli su da smanje dvocifreni zaostatak trojkom Miloša Teodosića, ali i dalje je ubedljiva razlika na strani Grka - 57:50!

21:25

24. minut - Tajm-aut!

Bolji početak treće deonice za Olimpijakos, problemi u napadu Crvene zvezde i razlika je osetnija. Grčki tim vodi 52:47.

21:17

21. minut - Bolje počinje Olimpijakos!

Nije bilo poena u prvom minutu treće četvrtine, ali već na samom početku drugog minuta Fal polaže nakon dobre akcije domaćeg tima. Na to se nadovezala trojka Aleksa Pitersa, što znači i problem za Zvezdu. Vodi Olimpijakos - 47:44!

20:57

POLUVREME - 45:44!

Preživela je Crvena zvezda dva šuta za tri poena u poslednjem napadu Olimpijakosa, pa na odmor odlazi sa samo jednim poenom zaostatka!

20:51

18. minut - Preokret!

Ulazak Fala na teren odmah donosi i drugačiju igru Olimpijakosa. Na njegovim leđima, a to mislimo i bukvalno, grčki tim stiže do preokreta i prednosti nakon dugo vremena - 41:40!

20:44

16. minut - Odlična Zvezda!

Fantastičan ofanzivni skok srpskog tima kada u igri nije Fal i mnogo pogođenih zicera nakon uhvaćenih lopti omogućili su Zvezdi osetnu prednost - 39:33 za tim Janisa Sferopulosa, na mestu gde je beležio najveće uspehe kao trener Olimpijakosa.

20:37

13. minut - Ne sme to...

Odigrali su ispod bloka igrači Olimpijakosa, a Miloš Teodosić iskoristio što je ostao sam. Pogodio je trojku sa centralne pozicije i naterao Jorgosa Barcokasa da zatraži tajm-aut nakon manje od tri minuta košarke u drugoj četvrtini. Crvena zvezda vodi 33:28!

20:31

KRAJ ČETVRTINE - 20:23!

Promašio je šut za tri u poslednjim sekundama Miloš Teodosić, ali je lopta od punog reketa izabrala da padne baš u ruke Luke Mitrovića.

20:28

8. minut - Izjednačenje!

Nerešiva je enigma Mustafa Fal za košarkaše Crvene zvezde, a svako spuštanje loptu njemu u reket napravi nešto dobro za Olimpijakos. Zbog njega je 15:15 na početku meča u Grčkoj, iako je Zvezda možda mogla i do prednosti.

20:25

6. minut - Tajm-aut!

Igralo se veoma brzo i bez prekida u dosadašnjem toku meča, treneri nisu tražili tajm-aute, pa je prvi na ovom meču onaj televizijski. Crvena zvezda je dobro počela meč na gostovanju u Pireju, pošto protiv Olimpijakosa vodi 10:8!

20:18

2. minut - Serija Nedovića!

Trojka u tranziciji, pa polaganje nakon uradene lopte Nemanje Nedovića i Crvena zvezda vodi 7:2 u Pireju!

20:15

Počinjemo!

Olimpijakos: Vokap, Kanan, Papanikolau, Piters, Fal

Crvena zvezda: Jago, Nedović, Lazarević, Davidovac, Bolomboj

20:10

Još malo Dore Panteli!

Večeras ćemo je videti nekoliko puta, pa da se dobro pripremimo!

20:00

Tabela!

Ovakvo je stanje u Evroligi!



Standings provided by Sofascore

19:50

A Šabaz?!

Američki plejmejker Šabaz Nejpir dobio je udarac laktom u lice već u ranoj fazi meča protiv Fenerbahčea i odmah je prebačen u bolnicu. Nakon dodatnih pregleda vratio se u halu kako bi proslavio pobedu sa saigračima, a doktori su dijagnostifikovali da je polomio nos! Zbog toga neće nastupiti u Pireju, a u narednom periodu ćemo ga verovatno videti sa maskom na faci. 

19:35

Sferopulos o Teodosiću!

Trener Crvene zvezde biranim rečima govorio o iskusnom plejmejkeru, a zanimljivo je da su svojevremeno obojica deo karijere proveli u Olimpijakosu.

19:20

I ona će biti u centru pažnje!

Najlepša novinarka Evrolige Teodora Panteli intervjuisaće igrače Crvene zvezde i Olimpijakosa tokom i nakon utakmice u Pireju. Pogledajte kako izgleda Dora:

19:05

Razbijen Fenerbahče!

Crvena zvezda je u osmom kolu Evrolige odigrala najbolji meč sezone i u Beogradu je potpuno razbila turskog velikana. Dimitris Itudis nije imao nikakvo rešenje za igru srpskgo tima, koji je na kraju slavio sa više od 30 poena razlike!

19:00

Ko će da organizuje?

Šabaz Nejpir je dobio udarac i polomljen mu je nos, Jago dos Santos je morao da presedi na klupi finiš meča protiv Fenerbahčea, a Miloš Teodosić je tako ostao jedini klasičan plejmejker. Ko će sve organizovati igru Zvezde u Pireju? Verovatno će mnogo morati da radi i Nemanja Nedović!

18:50

Dobro veče!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u osmom kolu Evrolige, a zato samo 48 sati kasnije na gostovanju Olimpijakosu u Pireju imaju velike ambicije. Iako tim Janisa Sferopulosa neće igrati u kompletnom sastavu, Zvezda želi veliku pobedu u Grčkoj!

UKRATKO

  • Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije