• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan-Efes uzivo prenos livestream Sportklub Evroliga rezultat
 Partizan-Efes uzivo prenos livestream Sportklub Evroliga rezultat

Težak poraz Partizana u Turskoj: Crno-bijeli za 10 minuta prokockali sve protiv Efesa!

Partizan poražen od Efesa u Istanbulu, na meču desetog kola Evrolige.

 Partizan-Efes uzivo prenos livestream Sportklub Evroliga rezultat Izvor: MN Press/Vid Ponikvar/Sportida

Košarkaši Partizana upisali su veoma bolan poraz u Istanbulu, jer su nakon prvih 30 minuta košarke bili veoma blizu pobjede nad Efesom. Trojkom Frenka Kaminskog na isteku treće četvrtine Partizan je stekao dvocifrenu prednost, ali nju nije uspio da sačuva - Efes je posljednji period meča dobio razlikom od čak 16 poena, za konačnih 100:94!

Dešavanja sa meča pročitajte klikom na karticu "RAZVOJ DOGAĐAJA".

20:50

Tabela!

Ovako trenutno izgleda plasman u Evroligi:



Standings provided by Sofascore

20:45

Statistika!

Junak pobede anadolu Efesa je Šejn Larkin, koji je meč protiv Partizana završio sa 27 postignutih poena. On je posebno razigran bio u četvrtoj deonici meča, kada je turski tim ubacio čak 36 poena i najviše zahvaljujući tom stigao do pobede koja ih sada na tabeli "diže" iznad crno-belih. Larkinu su društvo pravili Darijus Tompson (18 poena), Vil Klajburn i Ante Žižić (po 12 poena), Tajrik Džons (11) i Derek Vilis (10). Od igrača sa zapaženijom minutažom samo je Rodrik Bobua ostao jednocifren jer je postigao osam poena.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Frenk Kaminski koji je ubacio 24 poena, dok je Pi džej Doužer dodao 21. Dvocifreni učinak imao je još samo Džejms Naneli, strelac 16 poena. 

20:37

KRAJ MEČA - 100:94!

Košarkaši Partizana izgubili su od Efesa u Istanbulu, najviše zbog sjajnog Šejna Larkina koji je bio najbolji pojedinac susreta u četvrtoj deonici, kada se lomio rezultat. Ekipa Željka Obradovića imala je čak i deset poena prednosti nakon tri četvrtine, ali nije uspela da stigne do veoma važne pobede na gostovanju.

20:30

40. minut - Šejn Larkin... 96:92!

Kada se Partizan ponadao, pogodio je trojku koja bi mogla da prelomi meč! Kaminski je odigrao odličnu odbranu i "zalepio" je loptu za tablu, a zatim pogrešio pas koji je Larkin iskoristio za novi šut. Uzvratili su crno-beli trojkom, ali do kraja meča ostalo je još samo oko 30 sekundi - pitanje je da li ima vremena da se istopi četiri poena prednosti domaćeg tima.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

20:28

39. minut - Trojke, trojke, trojke,... 93:87!

Pogađa trojku Rodrik Bobua za šest poena prednosti, na manje od dva minuta do kraja meča. Partizan će morati brzo u realizaciju kako bi ostao u ovom meču!

20:21

37. minut - Čelendž!

Sudije su odsvirale nesportski faul Ognjena Jaramaza nad Šejnom Larkinom, a Željko Obradović odmah zatražio proveru. Ipak, odluka se ne menja, pa će biti i slobodnih bacanja za najboljeg igrača Efesa i lopta za turski tim. 

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

20:19

36. minut - Doužer, 80:83!

Ostao je sam u reketu Pi Džej Doužer, a Ognjen Jaramaz ga fantastično pronašao za zakucavanje. Ima Partizan tri poena prednost u Istanbulu, na malo manje od četiri minuta do kraja meča!

20:14

34. minut - Izjednačenje, 78:78!

Serija 5:0 za domaći tim i nekoliko lošijih napada Partizana, pa je nerešeno u Istanbulu! Ostalo je malo više od šest minuta do kraja izuzetno efikasnog meča Efesa i Partizana!

20:11

33. minut - Danilo Anđušić!

Šta je pogodio kapiten Partizana večeras... Isticao je napad, nakon odlične odbrane Efesa, ali duga dvojka Anđušića čuva Partizanu pet poena prednosti - 73:78!

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

20:07

31. minut - Loše...

Serija 5:0 za Efes na početku četvrte deonice i prednost Partizana je prepolovljena! Moraće crno-beli ubrzo da postignu poene i prekinu niz domaćeg tima.

20:02

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 64:74!

Imao je Partizan veoma malo vremena da pogodi na isteku poslednje deonice, a Frenk Kaminski je to i uradio nakon što je fintom šuta digao Tajrika Džonsa. Svojim 20. poenom na meču Kaminski je crno-belima doneo prvu dvocifrenu prednost na meču!

19:58

30. minut - Tehnička!

Džejms Naneli pogađa slobodno bacanje nakon tehničke greške za klupu Efesa, a zatim Mateuš Ponitka pogađa oba slobodna bacanja! Nijednom od početka meča crno-beli nisu imali veću razliku - trenutno je osam poena prednosti!

19:53

29. minut - Rastrčao se Partizan, 60:64!

Crno-beli su značajno podigli nivo igre u trećoj deonici, a to se pre svega odnosi na odbranu, jer je Efes postigao samo 10 poena za više od osam minuta u ovoj četvrtini. Na drugoj strani, napad Partizana i dalje funkcioniše, pa nakon poena Doužera, Kaminskog i Ponitke crno-beli imaju četiri poena prednosti.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

19:49

27. minut - Vodi Partizan, 58:59!

Istrčali su kontru Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz, a nakon duplog pasa koji su odigrali iskusni američki bek položio je loptu za prednost Partizana. Dugo Partizan nije bio u prednosti, još od početka druge deonice.

19:42

24. minut - Vraća se Partizan, 54:51!

Zategnuta je odbrana Partizana na početku treće deonice, a kada je tako Šejn Larkin pokušava nerezonskim šutevima. Za sada ih ne pogađa, a Pi Džej Doužer je poromašio trojku za izjednačenje iako je bio sam u desnom ćošku.

19:36

21. minut - Loše je počelo, 52:45!

Partizan nije iskoristio prvi napad u trećoj četvrtini, a zatim je Šejn Larkin to kaznio i prednost domaćeg tima povisio na sedam poena razlike.

19:25

Statistika!

Efes nakon prvih 20 minuta košarke već ima trojicu dvocifrenih igrača - Darijus Tompson je postigao 11 poena, dok su Šejn Larkin i Derek Vilis dodali po 10. Pored njih trojice, Efes je na ovom meču koristio samo još petoricu igrača i čini se da će ceo meč odigrati u veoma skraćenoj rotaciji. Na drugoj strani terena najefikasniji je Frenk Kaminski sa 13 poena, dok ga prati Bruno Kaboklo koji je ubacio devet.

19:20

POLUVREME - 50:45!

Veliki broj poena, još jednom na meču Partizana u Evroligi. Tokom prve dve deonice impresivan je procenat šuta za tri poena oba tima - Efes je na 6/10 odnosno tačno 60 odsto, dok je Partizan na 8/13 i za nijansu je bolji sa 61,5 odsto.

Izvor: MN Press/Vid Ponikvar/Sportida

19:17

20. minut - Vraća trojku Smajli, 49:44!

Nakon što je Tompson dobio previše prostora i lošu odbranu Partizana kaznio trojkom, Smailagić je pogodio na drugoj strani. Na ulasku u poslednji minut druge četvrtine Džan je zatražio tajm-aut kako bi sačuvao prednost svog tima - ona trenutno iznosi pet poena.

19:12

18. minut - Kaboklo, 44:36!

Kaminski je pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje, a to je bila najbolja opcija za Partizan jer je Kaboklo uhvatio ofanzivni skok i zatim ubacio oba slobodna bacanja. Nakon što je Kaboklo iznudio faul u napadu Žižića, crno-beli će imati priliku da se rezultatski približe pre odlaska na odmor!

19:03

15. minut - Maksimalnih 9 razlike, 38:29!

Košarkašima Partizana pao je fokus u drugoj deonici, a nekoliko izgubljenih lopti Efes surovo kažnjava - serijom od 9:2 turski tim stiže do maksimalnih devet poena prednosti, a Željko Obradović mora još jednom da zove  tajm-aut. Vreme je da se Partizan probudi u Istanbulu!

19:00

14. minut - Eksperiment Partizana!

Efes ima prednost (32:27), a Željko Obradović je probao nešto što do sada nismo viđali ove sezone. U istom trenutku su na parketu bili Zek Ledej, Frenk Kaminski i Alen Smailagić - trojica visokih igrača.

Izvor: MN PRESS

18:57

Tajm-aut Obradovića!

Pogodio je trojku Šejn Larkin, doneo prednost Efesu (29:27) i Željko Obradović zbog toga reaguje tajm-autom. Za sada gledamo veoma dinamičan meč u Istanbulu, a oba tima su fantastično šuterski raspoložena.

Efes je u dosadašnjem delu meča šutirao 4/6 za tri poena, dok je Partizan na 5/9.

18:52

UGAŠENA SVETLA!

Nakon samo 15 sekundi druge deonice, meč je morao da bude prekinut! Ugašeno je svetlo u hali, što je amaterski potez kakav ne priliči Evroligi, ali u ovom trenutku je pomogao Partizanu. Nakon nekoliko desetina sekundi utakmica je nastavljena.

18:49

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 22:22!

Ispala je lopta nakon defanzivnog skoka Tajriku Džonsu, a Zek Ledej ostao usamljen u reketu i položio je u koš za izjednačenje na kraju prve deonice. Nekoliko sekundi pre toga Ognjen Jaramaz je promašio šut za tri poena koji je Partizanu mogao da donese i prednost, ali ne mogu crno-beli da budu nezadovoljni - u napadu Efesa Vil Klajburn je promašio otvorenu trojku koja je turski tim mogla da odvede i na pet poena razlike.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

18:46

9. minut - Prvi put vodi Efes, 21:18!

Trojkom Vilisa iz ugla, nakon što je Klajburn ukrao svu pažnju defanzivcima, turski tim dolazi do prednosti na meču protiv Partizana. Serija domaćih je 10:2, a Obradović na to reaguje ulaskom Jaramaza, Anđušića i Smailagića.

18:41

7. minut - Kaminski, 11:16!

Raspucan je Frenk Kaminski na početku meča u Istanbulu! Jedan pogodak za dva poena i dve trojke iz dva pokušaja, pa je Amerikanac srpskog porekla najefikasniji igrač na ovom meču! Partizan čuva pet poena prednosti!

18:37

5. minut - Odmah +5, 6:11!

Trojke su Partizanovo najjače oružje, pokazuje sada šutem sa distance i Pi Džej Doužer. Efes ne igra preterano dobru odbranu na početku meča i crno-beli to kažnjavaju.

18:34

2. minut - Rešeta Partizan, 2:6!

Već u ranoj fazi meča raspucali su se centri Partizana - prvo je Frank Kaminski raširio odbranu domaćeg tima i pogodio trojku, a zatim je isto uradio i Bruno Kaboklo!

18:31

Počinjemo!

Partizan počinje utakmicu u sastavu Doužer, Naneli, Ponitka, Kaminski i Kaboklo.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

18:25

Igra Larkin?

Iako je prvobitno najavljeno da je povređen i da ga neće biti u sastavu, Šejn Larkin će se naći u kombinaciji za meč protiv Partizana!

18:20

Partizanov problem?!

Željko Obradović će najviše problema u Istanbulu imati zbog pozicije plejmejkera! Kapiten Kevin Panter već dugo je van stroja, povređen je i Aleksa Avramović kojem je u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije stradao nos, pa će na meču sa Efesom odgovornost morati da preuzme neko drugi! Ko?

18:15

Erdem Džan!

A kada smo kod novog trenera Efesa... To je Erdem Džan, nekadašnji učenik Željka Obradovića koji prema najtrofejnijem evropskom treneru gaji neviđeno poštovanje. Njih dvojica su odmerili snage na pripremnom meču u Atini, a tom prilikom je Džan poljubio ruku srpskog stručnjaka!

18:00

Efes na 4-5!

Turski tim je, kao i Partizan, na učinku od četiri pobede i pet poraza na startu nove sezone u Evroligi. Nakon velikih promena koje su se desile u klubu - odlaska Ergina Atamana i Vasilija Micića, verovatno niko nije očekivao da će turski tim odmah biti na samom vrhu tabele. Moraće postepeno da grade uspeh, pod komandom novog šefa.

17:45

Partizanov loš niz!

Crno-beli košarkaši su izgubili tri od poslednje četiri utakmice i svaki od tih poraza na neki način bio je šokantan! Prvo je pogtkom Stefona Mudija u poslednjim sekudnama meča Igokea slavila u Beograd (91:89), zatim su crno-beli pred svojim navijačima u Minhenu izgubili od Bajerna (94:85), a onda je u duplom kolu stigao revanš Nemcima jer je u Beogradu savladala Alba (89:74). Ipak, da Partizan nije izašao iz krize pokazao je meč u Ljubljani koji je Cedevita Olimpija rešila u svoju korist (95:91) za treći regionalni neuspeh crnoj-belih u novoj sezoni ABA lige. 

17:35

Prethodne sezone!

Košarkaši Partizana i Efesa odigrali su dva meča u prethodnoj sezoni Evrolige, a izabranici Željka Obradovića bili su bolji na oba susreta. U Beogradu je, 16. decembra, bilo 82:79 za Partizan iako su Rodrik Bobua (30) i Ante Žižić (20) sami postigli čak 50 poena. Partizan je slavio i u Istanbulu 16. marta, kada je bilo ubedljivih 97:84. I tada je najefikasniji igrač meča bio košarkaš turskog tima, pošto je Vil Klajburn postigao 22 poena. Što se tiče Partizanovih igrača, Egzum je u Beogradu postigao 18, a Panter u Istanbulu 19 poena.

17:20

Tabela!

Ovakvo je stanje u Evroligi:



Standings provided by Sofascore

17:10

PARTIZAN BEZ TROJICE IGRAČA

Partizan je u Istanbulu bez trojice igrača.

"Kevin Panter, Uroš Trifunović i Aleksa Avramović su van. Ako se izgubi nekoliko mečeva na jednu loptu, jedan posed, onda je jasno da baš svaki skok, svaka izgubljena lopta, svaka dobra i loša odluka dovode do toga da li si uspešan ili nisi", poručio je Obradović pre meča.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

17:05

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Efes - Partizan 100:92
  • Bolan poraz u Turskoj
  • Efes ispred Partizana
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije