• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović prvi put o Ivanoviću: "Nema veze sa Teom i Bjelicom!"

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović prvi put javno o rastanku sa doskorašnjim trenerom.

 nebojša čović o dušku ivanoviću Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezda na početku nove sezone raskinuo je saradnju sa Duškom Ivanovićem, a taj potez izazvao je lavinu komentara u sportskoj javnosti u Srbiji. Gotovo svi su imali stav oko promjene trenera u Zvezdi, a sada se i Nebojša Čović oglasio oko dešavanja u klubu, odnosno o dolasku Janisa Sferopulosa na mjesto šefa stručnog štaba.

Gostujući u podkastu "Miljanov korner", Nebojša Čović je u superlativima govorio o Ivanoviću, njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetima, uz napomenu da se nije miješao u sastavljanje tima za novu sezonu. Po riječima predsjednika Crvene zvezde on je insistirao samo na jednom igraču - još u prvom mandatu Dejana Radonjića!

"Duško je jedan od najboljih trenera koji su radili u Crvenoj zvezdi. Ne samo kao trener, već i čovjek svojim ponašanjem. Želim mu uspjeha u Baskoniji, ponavljaju se sada neke stvari koje su se desile kod nas kada je on došao, kada smo u Evroligi imali 6-0 skor. Čovjek jako dobro poznaje košarku, ali kao predsjednik kluba nisam tu samo da bih donosio lijepe i slatke odluke, mora ponekad i da se presječe", zastao je Čović na trenutak i nastavio:

"O njegovom odlasku se mnogo spekulisalo u javnosti. Nema apsolutno nikakve veze sa Bjelicom, Teodosićem ili bilo kojim drugim igračem, niti mu je bilo koji igrač nametnut. Jedini igrač na kojem sam insistirao ja jeste bio Sofoklis Skorcanitis. U našim životima imate modele duboke države, ali plitke pameti, jako zanimljivo. Platili smo tu grešku. Radonjić nije bio za njega, mi smo htjeli da on dođe. Sjećate se i kako je dočekan..."

Nebojša Čović je tokom ovog gostovanja istakao da je došlo do zasićenja, ali ne kod njega jer bi mogao 100 godina da radi sa trenerom kakav je Duško Ivanović. Problem je bio što treneru i ekipi nije prijalo kako su stvari funkcionisale!

"U Ivanovićevom slučaju došlo je do zasićenja, ali ne sa nama, ne sa mnom jer bih sa Duškom mogao da radim 100 godina. Koliko poznaje košarku, koliko je obrazovan, a imamo sada sve više trenera koji nisu naročito obrazovani. Jednostavno, vidjelo se da stvari ne funkcionišu najbolje, da ne prija njemu, ekipi, igračima... Da smo ušli u dodatni rizik ne znam kako bi bilo. Povučen je taj potez, koji je više bio posljedica rezultata i nekih naših ponavljanja. Ponavljalo se nešto što se događalo i prošle godine, konkretno protiv Žalgirisa, iste su se stvari dešavale u ovoj i prošlosezonskoj utakmici, način kako su izgubljena oba meča... Preduzeli smo tu mjeru, sada vjerujem da se ekipa promijenila nabolje", istakao je Nebojša Čović.

Podsećamo, Crvena zvezda je odmah nakon raskida saradnje sa Duškom Ivanovićem angažovala nekadašnjeg trenera Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva, Janisa Sferopulosa. Grčki stručnjak sjeo je na klupu pred meč protiv FMP-a u ABA ligi, a zatim je vodio i dva uzastopna derbija protiv Partizana, na kojima su zabilježeni porazi. Duško Ivanović se nakon samo nekoliko slobodnih dana vratio u Baskoniju, gdje je četvrti put trener.

Pogledajte

00:16
Čović čestita Ivanoviću
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC