• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sferopulos i Duško? Ma meni je sve isto!" (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Rokas Gedraitis ima prepoznatljiv stil igre i tu nema mnogo filozofije! Da li je trener Duško Ivanović ili Janis Sferopulos, nije mnogo bitno.

 gedraitis o trenerima u crvenoj zvezdi  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda u petak gostuje Barseloni u Kataloniji, a prije jednog od najtežih gostovanja u evropskoj košarci nakon trenera Janisa Sferopulosa govorili su i igrači crveno-bijelog tima. Sjajni šuter Rokas Gedraitis je svjestan kome se ide na noge.

"Teška utakmica! Mislim da su promijenili stil igre u odnosu na prošlu sezonu, sada imaju više slobode, vole da trče u kontre, da završavaju napade za deset sekundi, kako i inače igraju španski timovi. Pokušaće da ukradu loptu i mi ne smijemo da pravimo greške. Ako budemo igrali dobru odbranu pobedićemo jer će onda i napad da dođe. Imamo dobre igrače koji mogu da postignu poene, ključ je u odbrani", istakao je on na početku svog obraćanja. 

U novembru neće biti lako za crveno-bijele, raspored djeluje teže nego u prvom mjesecu sezone, ali se Litvanac ne osvrće na to.

"Ne gledamo raspored, ja gledam meč po meč i pokušavam da se koncentrišem na meč ispred mene. U Evroligi svakako nema lakih mečeva, protiv svakoga morate da igrate najjače moguće."

U toku sezone tim sa Malog Kalemegdana je promijenio trenera, ali za razliku od ostalih igrača za Gedraitisa se baš ništa nije promijenilo!

"Ne, moja igra je ista. Igram bez lopte, trčim kroz blokove, ne igram ja pikenrol. Ništa novo", odgovorio je na pitanje novinara da li trener Sferopulos traži nešto novo u igri od njega Rokas Gedraitis. 

Pogledajte

01:42
Rokas Gedraitis
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Iskusni bek Nemanje Nedović je takođe govorio o Barseloni i istakao da je jasno kakav kvalitet posjeduju. Ipak ni njih se, kao ni bilo koga drugog, Crvena zvezda ne plaši. 

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju više neke izražene zvijezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju tako da idemo tamo da odigramo dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali se ne plašimo i znamo šta bi nam pobjeda tamo značila", rekao je Nedović, pa odgovorio na pitanje da li se čuo sa Nikolom Kalinićem:

"Nismo se čuli, ali vidjećemo se poslije treninga, pa možda odemo na piće."

U odnosu na prošlu godinu kada je ekipu vodio Šarunas Jasikevičijus ovo je dosta drugačiji tim.

"Djeluje mi da oni igraju više kao ekipa ove godine, baš iz razloga što je Mirotić otišao, Higins više nije tu, novi trener, ovih nekoliko utakmica što smo gledali baš su djelovali žestoko na terenu Imaju dobre španske igrače koji sigurno osjećaju taj dres na pravi način i sviđaju mi se kao ekipa", smatra Nedović. 

Što se tiče rada sa Janisom Sferopulosom do sada nije bilo nekih drastičnih promjena u odnosu na period sa Duškom Ivanovićem na klupi.

"Mi još nemamo neki veliki primjerak, trener je tu dvije nedjelje. Radimo na nekim detaljima, ne može sve da se promijeni odjednom. Zadržali smo neke stvari koje su bie za vreme Duška. I dalje pokušavamo da iskristališemo to što on želi", završio je Nedović. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC