• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Evropi posljednji, u ABA ligi ruše najveće!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Buran derbi i još jedan veliki trijumf Ljubljančana!

 ABA liga Cedevita Olimpija pobijedila Budućnost Izvor: MN PRESS

Cedevita Olimpija ostvarila je petu pobjedu u nizzu u ABA ligi, jer je u Podgorici savladala Budućnost rezultatom 82:81 (24:23, 17:25, 21:15, 20:18) odlučujućim potezima svog heroja, Šona Džonsa (na slici).

Centar Ljubljančana u posljednjih minut i po polaganjem je smanjio vođstvo domaćih na 79:78, a onda je nakon posljednjeg napada domaćih uhvatio ključni defanzivni skok i pogodio uz prekršaj, na manje od sekund do kraja derbija u "Morači". Završio je meč sa 14 poena i donio Ljubljančanina sedmu pobjedu u devet mečeva ABA lige ove sezone.

Cedevita Olimpija sada ima skor 7-2 i u vrhu je tabele zajedno sa Crvenom zvezdom Meridianbet (7-1) i Igokeom (7-2), dok je u Evrokupu jedini tim koji nema nijednu pobjedu uz poljski Šlonsk. Obje ekipe imaju skor 0-8.

Cedevitu je ka trijumfu vodio i najbolji strijelac tima, bek Dvejn Stjuart (20 poena, 4/6 za tri), a dvocifreni su bili i plejmejker Džastin Kobs i Jaka Blažič. Ljubljančani su u posljednjem kolu pobijedili Partizan, ali ni tako veliki uspjesi još im nisu dali dovoljan vjetar u leđa i za veliki rezultat u Evrokupu, koji će biti teško ostvariti i u predstojećoj nedjelji, jer će u Ljubljani dočekati Pariz, koji je prvoplasirani u toj grupi i ima skor 7-1.

Ekipi Budućnosti nedavna šok-terapija i promjena trenera nisu pomogli da ove subote uveče zadrži mir i vođstvo od devet poena sa početka posljednje četvrtine. Najefikasniji među Podgoričanima bio je Mekinli Rajt sa 16 poena, a njegov tim poslije ovog poraza ima skor 6-3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC