• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muke Šabaza Nejpira se nastavljaju: Amerikanac se ne snalazi u Zvezdi - u ABA ligi nula poena

Šabaz Nejpir protiv Krke nije postigao nijedan poen.

 Šabaz Nejpir u lošoj formi Izvor: MN PRESS

Šabaz Nejpir ima velike probleme sa formom u Crvenoj zvezdi. Doveden je da bude lider ekipe i čovjek koji će nositi igru srpskog tima, ali se umjesto toga dešava sve suprotno. Na meču protiv Krke odigrao je najlošiju utakmicu od kada je došao na Mali Kalemegdan. Za 19 minuta na parketu imao je sljedeći učinak - 0 poena (0/3 za tri), 3 skoka, 2 asistencije, 1 ukradena lopta i 6 izgubljenih, uz indeks -5. Bio je jedini sa negativnim indeksom u ubjedljivoj pobjedi svog tima (90:67).

Meč u Novom Mestu bio je rutina za crveno-bijele koji se nisu ni oznojili i zadržali su prvo mjesto u ABA ligi. Znatno veće probleme imaju u Evroligi gdje su trenutno na skoru 3-7 i jedan od razloga toga je slaba igra Nejpira. On je na meču protiv Fenerbahčea doživeo prelom nosa, nije igrao protiv Olimpijakosa i Mornara, dok je protiv Armanija proveo na parketu samo tri minuta u prvom poluvremenu i više se nije vraćao u igru.

Svjestan je i on da može i mora mnogo bolje, a poslije poraza od Partizana krajem oktobra pričao je sa srpskim novinarima. "Individualno sam igrao us*ano. Pokušavam da nađem način da pomognem timu, ali moram da shvatim zašto tako loše šutiram. Na kraju ću uspjeti to da shvatim. Za mene je ovo novi tim, moram da shvatim kada da budem agresivan, kada da ne budem, da naučim nove akcije i da se prilagodim na novog trenera. Za sada se mučim", rekao je Nejpir tada.

Od te utakmice i posljednjeg razgovora sa novinarima Nejpir je protiv Bajerna i Budućnosti bio dvocifren sa 11 odnosno 14 poena. Protiv Barselone je dao 2, Zadru je ubacio 5, dok je protiv Fenerbahčea, Armanija i Krke bio bez učinka. Ako su dueli sa turskim i italijanskim timom imali opravdanje u vidu slomljenog nosa i nedovoljnog vremena za oporavak i pripremu, onda je duel u Sloveniji bio prilika gdje je morao više da pokaže. Vremena ima sve manje, slijedi duel sa Efesom u Evroligi 1. decembra u Beogradu (20 časova).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC