• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nasmijani trener Zvezde nakon Efesa: Svakome možemo da ubacimo 90, ali to nije dovoljno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Crvene zvezde Janis Sferopukos je izašao pred novinare i pričao uglavnom o odbrani svog tima u Evroligi.

 Janis Sferopulos zasto se smije poslije Efesa Izvor: Sportklub/Screenshot

Crvena zvezda je savladala Anadolu Efes na svom terenu 97:83 i tako je upisala četvrti trijumf u Evroligi, a trener Janis Sferopulos je u uvodnom izlaganju posebno istakao dvojicu igrača. Ali to nisu bili ni Nemanje Nedović ni Luka Mitrović, a ni Jago Dos Santos!

"Igrali smo protiv veoma talentovanog tima, sa igračima koji znaju da igraju, koji su osvojili Evroligu. Shvatili smo da je razlika u odbrani, a poslije dobre odbrane u drugom poluvremenu smo dali 54 poena. Problem u prvom poluvremenu bilo je 11 izgubljenih lopti. Pričali smo o tome na poluvremenu i popravili smo to. Hoću da čestitam Laziću i Lazareviću na sjajnoj odbrani na Larkinu. Odigrali su sjajno, ali ne mogu bilo koga da izostavim, svi oni zaslužuju moje čestitke. Hoću da se zahvalim i navijačima koji su nam pomogli, njihova podrška nam je mnogo značila", počeo je Janis Sferopulos koji se onda osvrnuo na povredu Adama Hange:  "Hanga trenira individualno, ali nije spreman da igra. Njegovo kolneno je bolje, ali ne trenira sa ekipom još uvijek."

Primijetili su novinari da je grčki stručnjak došao na konferenciju nasmijan, a imao je kako to da objasni Sferopulos. Poslije ovako bitne pobjede osmijesi su uvijek tu!

"Smijem se jer je ovo jako bitna pobjeda, ovo je pobjeda protiv veoma kvalitetnog protivnika. Sa druge strane sam zadovoljan jer smo poslije prošlog poraza od Olimpije jako puno htjeli ovu pobjedu. Mislim da su to igrači pokazali pogotovo u drugom poluvremenu. Sada moramo da zaboravimo ovaj meč jer za 48 sati igramo sa Cibonom. Moramo da budemo spremni za naredne mečeve i poslije velikih pobjeda i poslije velikih poraza", dodao je on. 

Izdvojio je on da ne sumnja u napadačke kvalitete ovog tima, ali da je odbrana ono što će Crvenoj zvezdi dobijati mečeve u narednom periodu. Lako se postižu poeni, ali mora i defanziva da bude na nivou da bi se pobjeđivalo. 

"Naravno da je Nedović bio jako bitan u momentu kad je postizao poene, Jago je bio jako dobar ofanzivno i defanzivno, ali ja sam pričao o našoj odbrani, o Laziću i Lazareviću jer su mnogo pomogli. Za mene ovaj tim ima veliki talenat u napadu. Nekada idemo direktno na visoke igrače kao što su Bolomboj i Tobi, a mislim da je način na koji igramo u napadu je takav da mi hoćemo da iskoristimo naše prednosti koje imamo. Moj prioritet je kako da popravimo odbranu jer vrlo lako dajemo po 80. 85, 90 poena, ali je ključno da defanzivno budemo konstantni", zaključio je on. 

Na kraju je istakao kako njegov tim mora da napreduje i dalje kroz utakmice koje igra.  "Misllim da su me navijači sjajno prihvatili i jako sam zadovoljan ovim odnosom. Mi smo i dalje u tranzicionom periodu i poboljšavamo se. Znate da ne treniramo puno, pokušavamo sve to kroz utakmice i gledanje videa."

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:08
Janis Sferopulos izjava pred Efes
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC