• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo posljednji voz za Crvenu zvezdu?

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda igra sa Efesom na domaćem terenu i poraz ovdje bi zaista bio ogroman udarac za evropske ambicije crveno-bijelih. Pobjeda bi dala nadu za plej-of!

 crvena zvezda efes analiza  Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je loše startovala u Evroligi i u petak od 20 časova jednostavno mora da u Štark areni pobijedi Efes. Sada su crveno-bijeli na samo tri pobjede iz deset odigranih mečeva i iza njih su samo su jedino Alba i Asvel, ali bi pobjeda nad Turcima mogla da ih vrati u igru za mjesta u doigravanju.

Deseto mjesto koje vodi u plej-in trenutno drži Makabi sa skorom 5-5, a isto toliko pobjeda ima i Efes, kao i ekipe Baskonije, Fenerbahčea i Valensije. Šesto mesto drži Monako sa 6-4 i Zvezdi su pobjede neophodne kako bi se uključila u borbu za ta mjesta.

Ovog petka, u Štark arenu ulazi Efes koji ima svojih problema sa povredama, dok je situacija makar što se tiče igračkog kadra među crveno-bijelima sve bolja.

DECEMBAR ZA POVRATAK – SAD JE VRIJEME!

Izvor: MN PRESS

"Želimo da napredujemo, da igramo bolje, nismo ni mi srećni, izgubili smo neke utakmice. Evroliga je maraton, moramo da budemo jaki i da igramo sljedeći meč i onaj poslije toga. Najvažnija stvar za nas je da igramo dobar meč u petak", rekao je Janis Sferopulos pred ovaj meč.

Jasno je i grčkom strategu da su pobjede neophodne i u sedam mečeva u Evroligi u decembru tim sa Malog Kalemegdana mora da ostvari pozitivan učinak ako neće da mu ekipe koje se bore za doigravanje ostanu van domašaja. Nakon Efesa slijede Valensija, Baskonija, Alba, Real Madrid, Makabi i Panatinaikos i ovo će biti vrijeme istine za crveno-bijele kada je Evroliga u pitanju. U ABA za sada crveno-bijeli čvrsto drže vrh, a da ne bi skliznuli na dno u Evroligi pobjeda nad Efesom je neophodna.

JOŠ NEMA DEFANZIVACA!

Pogledajte

02:32
Branko Lazić izjava pred Efes
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

"Ne znam da li će Lazić igrati, trenira, vidjećemo u petak ujutru, Hanga neće igrati. Nejpir će još neko vrijeme morati da nosi masku", rekao je Janis Sferopulos, tako da je jasno da još uvijek neće Zvezda moći da računa na svoja dva najbolja defanzivca kapitena Branka Lazića i iskusnog Adama Hangu. Sa druge strane ima svojih problema i Erdem Džan koji u prethodnom periodu nije mogao da računa na Antu Žižića, Tibora Plajsa, Elajdžu Brajanta i Dereka Vilisa, a Majk Džejms mu se oporavio tek za prošli meč protiv Partizana. 

DA PRORADI SVE, A NE SAMO NAPAD!

Izvor: MN PRESS

Napad je znao da bude odličan ove sezone u Evroligi, pa je tako Crvena zvezda Fenerbahčeu dala 87, Partizanu 86, Olimpijakosu 83, Barseloni 81 poen, a od tih mečeva savladala je samo turskog predstavnika i to zato što ga je svela na 57 poena. Ako uzmemo da je Olimpija bio loš dan jasno je da tim Janisa Sferopulosa pojbeđuje samo kada igra i odbranu. Da li će to biti slučaj ovog petka? Ostaje da se vidi, ali jasno je da je to neophodno da bi se došlo do pobjede!

Pogledajte

02:08
Janis Sferopulos izjava pred Efes
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC