• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović povisio ton: Ne želim to da komentarišem!

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović oglasio se poslije pobjede Partizana.

 partizan monako pres željka obradovića Izvor: Printscreen/YouTube/BC Partizan TV

Partizan je poslije dramatične završnice i produžetka uspio da pobijedi Monako (89:85). Utakmica prepuna preokreta, promena u vođstvu završena je trijumfom srpskog tima koji je tako poslije 12 kola na skoru 6-6. Po završetku meča Željko Obradović došao je na konferenciju za medije. "Veoma sam srećan zbog nove pobjede, nevjerovatna utakmica, slična kao protiv Panatinaikosa, čestitam mojim igračima i navijačima", počeo je Obradović.

Moglo je sve da bude riješeno i u četvrtoj deonici, ali Džejms Naneli nije napravio faul, a Majk Džejms dao je trojku za produžetak. Pitanje za trenera bilo je da li je to bila odluka sa klupe.

"Utakmica traje 40 minuta i postoje te neke bitne stvari kada se odlučuje i tačno se u nekim trenucima zna šta se radi i to je između mene i mojih igrača. Ne pada mi na pamet da dijelim ni sa kim. Zašto to kažem? Zato što ima sljedeća utakmica. Zašto da dajem informaciju o čemu smo pričali na zadnjoj odbrani ili napadu. Nadam se da me razumijete, kažem to sa velikim uvažavanjem."

Potom je upitan o skoku i o tome da je to jedan od razloga uspjeha crno-bijelih.

"Moguće da je to jedan od bitnijih faktora. Mnogo smo analizirali sve utakmice, analizirali na skoku. U prvom poluvremenu, ako se dobro sjećam, oni su imali 9 skokova u napadu, cijelo drugo i produžetak ukupno 5. Tu su bili problemi u prvom dijelu. Na kraju, kada se pogleda statistika više su šutirali za dva i tri, mi smo imali 10 penala više, dakle pet posjeda, imali su više posjeda. Važan dio su skokovi, ali i izgubljene lopte, tu su stekli tu prednost, košarka je takva, važno je onaj koji ubacuje, mi smo pogodili i dobili meč."

Zatim se na kratko vratio na pitanje o faulu Nanelija koji nije napravljen.

"Da ne bude da ne želim da komentarišem, ali smo imali dogovor tu i prethodnu odbranu i znamo kako ćemo i dogovaramo se u zavisnosti od situacije. Kada se vidi minutaža, kako sam vodio tim, dolazimo do toga da su neki bili izuzetno opterećeni. Igramo novi meč u četvrtak, zato je važno da se ostali uključe i da daju doprinos protiv Milana. Sigurno je da smo radili na tome, insistiramo, svaki trening, svaki video, svaki tajm-aut ponavlja se da idu na skok i u napadu i odbrani. Ne samo ja, nego svi pomoćnici. Svaki pojedinačno i to je to."

Potom je analizirao igru svog tima.

"Imaju trenuci kada igramo pametno, imali smo praktično dobijenu utakmicu, ali imate takve situacije kada neko kvalitetan kao što je Džejms, ubaci ta dva šuta. Prvo poluvrijeme bilo je jedno od naših najlošijih, nismo bili strpljivi, nismo imali poziciju na terenu, prostor u odnosu na naše ciljeve, gdje i kako želimo da napadamo. Slažem se da je u drugom bilo bolje. Da li je tim uigraniji? Mogu da kažem da u tom segmentu, da je igrač koji je nama falio i koji sve to kapira i radi na dobar način je Kaminski. Nažalost, povrijeđen je. Kako će biti u sljedećem meču, ne znam. Kaboklo daje nevjerovatan doprinos, ima problem, jer ne mogu da zovem komplikovanije napade, ne želim da ga opteretim sa previše informacija. Njegova agresivnost i želja nisu sporni, izuzetno pomaže timu, zadovoljan sam i pohvalio bih igrače za tu borbenost. Rijetko kad se sjećam da je neka ekipa odigrala kao mi protiv Panatinaikosa, taj produžetak, želja i volja. Molio sam ih da to radimo i u ovom meču, što jesmo u drugom poluvremenu", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC