• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan gazi sve pred sobom! U leđa mu gledaju velikani, a tek hvata zalet - gdje je plafon ovog tima? (ANKETA)

Autor Dragan Šutvić

Partizan ostvaruje impresivne pobjede u Evroligi i pokazuje da je "plafon" ovog tima veoma, veoma visok. Sve do vrha tabele.

 kk partizan evroliga anketa  Izvor: MN Press/euroleaguebasketball

Partizan niže pobjede u Evroligi i iz kola u kolo ide ka vrhu tabele, gdje mu je i mjesto. Tim Željka Obradovića ostvario je i treći "vezani" trijumf na svom parketu jer je srušio i Milano u četvrtak uveče i tako nastavio da korača ka plej-ofu. I ne samo tamo, već i ka prednosti domaćeg terena, koja postaje glavni cilj Partizana, jer dok ovako pobjeđuje, teško je zamisliti da će crno-bijeli ispasti iz "Top 8" društva, pa postaje potpuno realno da će se do kraja boriti za prednost domaćeg terena u doigravanju za F4.

Crno-bijeli su u prethodna tri kola maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena u derbijima protiv Panatinaikosa, Monaka i Armanija i učinivši Štark arenu neosvojivom tvrđavom, već početkom decembra istakli su kandidaturu za visok plasman. U ovom trenutku im je samo Real Madrid u doglednom periodu nedostižan, jer "kraljevići" praktično bez greške jurišaju kroz sezonu i imaju skor 12-1, bez nagovještaja da će posustati. Partizan je trenutno na skoru 7-6, a drugoplasirana Barselona mu "bježi" sada samo dvije pobede, sa učinkom 9-3, uz odigranu utakmicu manje.

Anketa

Dokle može ovaj tim Partizana?

  • Partizan napada titulu Evrolige

    60% (6)

  • Fajnal-for i ništa manje

    10% (1)

  • Plej-of je domet ove sezone

    20% (2)

  • Uslijediće pad, neće biti plej-ofa

    10% (1)

Dokle može ovaj tim Partizana?

Rezultati

Naravno, Evroliga je u ovom formatu maraton, a ne trka na kratke dionice, ali ako neko zna kako da pravilno rasporedi snagu na sva 42 kilometra, to je Željko Obradović, a prošla sezona je bila dokaz da je tome naučio i crno-bijele. Ove zime, taj posao će mu otežati teška povreda Alekse Avramovića, koji zbog preloma noge u sljedećim nedjeljama neće biti na raspolaganju "Žocu" i stručnom štabu.

Sa druge strane, ono što uliva nadu crno-bijelima je činjenica da su i posljednje tri pobjede ostvarili sa Aleksinim nevelikim doprinosom jer se oporavljao od prethodnog problema, preloma nosa u derbiju protiv Cedevita Olimpije. Sa oporavljenim Kevinom Panterom i uz nadu da Avramović neće odsustvovati nekoliko mjeseci, sigurno će u narednim nedjeljama Partizanova serija pobjeda pasti u većoj mjeri na leđa nosilaca crno-bijelih na "spoljnim" pozicijama, Pantera, Pi-Džej Doužera, a u ABA ligi Obradović će se sigurno u još većoj mjeri osloniti na Ognjena Jaramaza, koji je i u pobedi protiv FMP-a igrao pola sata prošlog vikenda.

Obradović će u narednim danima opet rasporediti minutažu košarkašima vrativši igru u sistem bez Avramovića, a prvi meč u kojem će to biti vidljivo crno-bijeli će takođe igrati u Štark areni, iz koje nedjeljama ne izlaze. Biće to utakmica protiv Studentskog centra u ponedjeljak, poslije koje će Partizan posle dužeg perioda ući u pripremu za gostovanje, jer će u narednom kolu Evrolige gostovati Žalgirisu u Kaunasu u četvrtak. Petak će zato biti dobra prilika da Obradović sa saradnicima pogleda prenos utakmice Monako - Žalgiris (19 časova). Litvanci su u ovom trenutku na skoru 5-7, a duel u Litvaniji biće uvod u seriju gostovanja crno-bijelih u Evroligi, jer će nakon Kaunasa igrati protiv Valensije i Reala u gostima, a pred Grobarima će ponovo zaigrati 28. decembra, na novogodišnjem spektaklu u punoj Štark areni protiv Viurtusa.

Novobeogradska dvorana i ove sezone gleda velike pobjede i "neuništivi" Partizan, protiv kojeg ni dvocifrena prednost nije dovoljna za mir. Uostalom, za to je najbolje pitati trofejnog Etorea Mesinu, koji je bio posljednji u nizu renomiranih trenera koji su u Štark areni pružili Obradoviću ruku i čestitali mu na pobjedi njegovog tima, čvrstini, karakteru... Svemu što čini šampionski tim, kakav "Žoc" sklapa i oblikuje i ove sezone. A kad je tako, onda i tabela izgleda tako da raduje Grobare. Pogledajte je i uočite ko je sve ovog 7. decembra ispod Partizana - višestruki prvaci Evrope, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos moćni Fener...



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC