• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić priznao: Prvi put vidim Bogdana ovakvog!

Autor Dragan Šutvić

Srpski as poslije mnogo prolivenog znoja za pobjedu odao priznanje svom zemljaku.

 jokić o bogdanoviću  Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Nakon što je Bogdan Bogdanović ubacio 40 poena u porazu svoje Atlante od Denvera, novinari su pitali Nikolu Jokića neizbježno pitanje - šta kaže na igru svog zemljaka? "Srećan sam što sam ga vidio zdravog i bez povreda", rekao je dvostruki MVP.

"Mislim da je ovo prvi put u dugo vremena da se on zaista kreće normalno i da nema nikakve bolove. Sjećam se kada je imao ovakve utakmice, djelovalo je da ne promašuje nijedan šut", govorio je Jokić poslije utakmice.

Nakon što je Nikola ubacio 25 poena, plejmejker Denvera Džamal Marej 29, centar Aron Gordon 18 uz 12 skokova, a ruki NBA šampiona Džulijan Stroter 22 (uz šest trojki i pet ukradenih lopti), bilo je jasno da je Denver morao da pruži sve što ima da bi zaustavio Atlantu i Bogdana. Beograđanin je u posljednja dva minuta meča ubacio čak tri trojke i sa ukupnih 10 izjednačio rekord svog tima, koji je 2021. postavio Italijan Danilo Galinari.

"Igrali smo kao da smo bili u panici. Pobjeda je pobjeda i to je ono što je najvažnije", rekao je Somborac. Nikola je poslije dva meča sa velikim brojem promašaja (protiv Klipersa i Hjustona gađao 18/58) u Atlantinoj dvorani "Stejt Farm arena" ponovo ušao u ritam, smanjio broj šuteva na 13 i pogodio ih devet. Razigravao je saigrače, podijelio devet asistencija, a meč je završio sa osam skokova, pa mu nije mnogo nedostajalo do još jednog tripl-dabla.

Važnije od ličnog učinka njemu je sigurno to da je NBA šampion prekinuo neprijatan niz od tri uzastopna poraza (Sakramento, Klipersi, Hjuston) i da je pokrenuo Nagetse iz decembarskog sna pred još jedno gostovanje - Čikago Bulsima u noći između utorka i srijede od 2 časa ujutru. Poslije toga se Denver vrata kući, gde će u petak, nedelju i utorak u zoru po našem vremenu (od 3 časa) igrati protiv Bruklina, Oklahome i Dalasa.

Pogledajte Bogdanovićeve trojke protiv Denvera:

Bogdan Bogdanović
Izvor: YouTube/ZH Highlights

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC