• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Đorđević preuzima "dželata" Srbije! Sprema se velika promjena - dovode Srbina, a njemu daju otkaz!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Đorđević mogao bi vrlo brzo da preuzme reprezentaciju Italije.

 Aleksandar Đorđević preuzima Italiju Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević postaće novi selektor Italije prenosi "Sport klub". Još uvijek se srpski stručnjak nije zvanično rastao sa Kinom, sa kojom je igrao na Mundobasketu, ali se očekuje da to uradi uskoro. Kada završi sve formalnosti sa tim trebalo bi da potpiše ugovor sa "azurima" i da preuzme reprezentaciju.

Sa Kinom je Đorđević na Svjetskom prvenstvu igrau u grupi sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom, završio je bez trijumfa u grupi, a potom je izgubio od Filipina i pobijedio Angolu, pa je na kraju bio na 29. mjestu. Neće igrati na Olimpijskim igrama, dok će Italija imati šansu da izbori plasman na spomenuto takmičenje. Igraće na kvalifikacionom turniru u Portoriku i biće u grupi sa domaćinom i Bahreinom, dok će u drugoj grupi igrati Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače.

Na klupi Italije zvanično je i dalje Đanmarko Poceko, ali je on nedavno preuzeo Asvel i vodi tim u Evroligi. Dobio je dozvolu italijanskog saveza za to, mada djeluje da su se neke stvari od tada promijenile pošto se već neko vrijeme spekuliše o promjenama i dolasku Saleta Đorđevića na klupu nacionalnog tima.

Podsjetimo, Italija je "bolna tačka" za Srbiju, pošto su "orlovi" izgubili nekoliko bitnih mečeva od njih. Počelo je od meča za plasman na Olimpijske igre u Tokiju kada su u Beogradu slavili "azuri" (102:95), pa je i u osmini finala na Evropskom prvenstvu slavila Italija (94:86), pa onda i u grupnoj fazi Mundobasketa (78:76).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC