• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željkov kum - otkaz! Željkov učenik - šansa karijere! Poznato ko će voditi Fenerbahče u Evroligi

Fenerbahče angažovao Jasikevičijusa umjesto otpuštenog Dimitrisa Itudisa.

 Šarunas Jasikevičijus preuzeo Fenerbahče Izvor: MN PRESS

Gotovo je - Dimitrisa Itudisa na klupi Fenerbahčea naslijediće litvanski stručnjak Šarunas Jasikevičijus, svojevremeno jedan od najboljih evropskih košarkaša. Nakon šokantne smjene grčkog trenera u kombinaciji za novog trenera velikana turske košarke pojavila su se samo dva imena, ali su čelni ljudi tima iz Istanbula brzo donijeli odluku i saopštili vijest o svom izbor.

U konkurenciji za klupu Fenerbahče našao se i Andrea Trinkijeri, ali je može čuti kako je on bio tek rezervna opcija, ukoliko pregovori za Litvancem ne budu uspješni. Na radost turskog kluba, Šarunas je prihvatio ponudu da se vrati u Evroligi nakon što je na kraju prethodne sezone napustio Barselonu, sa kojom i pored velikih budžeta i zvučnih pojačanja nije osvojio trofej u elitnom takmičenju evropskih klubova.

Jasikevičijus je potpisao dugogodišnji ugovor i na klupi Fenerbahčea bi trebalo da se zadrži do kraja sezone 2025/26. To znači da su i turski klub i litvanski trener ubijeđeni u zajednički uspjeh, a ostaje da se vidi da li će Šarunas tražiti doselekciju već postojećeg tima ili je zadovoljan igračkim kadrom koji ima na raspolaganju za novu sezonu. Takođe, biće zanimljivo vidjeti i kako će sarađivati sa nikom Kalatesom koji je od njega "pobjegao" iz Barselone.

Šarunas Jasikevičijus počeo je svoju trenersku karijeru kao asistent u Žalgirisu, timu za koji je i nastupao tokom igračkih dana. Nakon dvije sezone preuzeo je ulogu prvog trenera, a poslije četiri godine rada u najvećem litvanskom klubu preselio se u Španiju gdje je trenirao Barselonu. Kao trener Žalgirisa pet puta je osvojio titulu i tri puta Kup Litvanije, dok je u Španiji po dva puta osvajao oba domaća takmičenja.

U igračkim danima Šarunas Jasikevičijus je bio izuzetno trofejan, a jedan dio karijere proveo je i pod komandom Željka Obradovića u Panatinaikosu. I kasnije je govorio o srpskom treneru sa mnogo poštovanja, pa možemo reći da Željkov učenik naslijeđuje kuma najboljeg evropskog trenera svih vremena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC