• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahao pištoljem, izigravao mafijaša, sad donio pobjedu uz zvuk sirene!

Autor Dragan Šutvić

Dža Morant vratio se poslije osam mjeseci i donio trijumf Grizlisima u posljednjim sekundama.

 dža morant pogodio uz zvuk sirene  Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dža Morant (24) ima ogroman košarkaški potencijal, ali i velike probleme sa glavom i ponašanjem. U kratkom vremenskom razmaku dva puta je vitlao pištoljem, izigravao mafijaša, pa je dobio suspenziju u NBA ligi. Skoro punih osam mjeseci kasnije vratio se na parket i donio pobjedu Memfisu uz zvuk sirene!

Bez njega Grizlisi su bili bliži dnu nego plej-ofu, sa njim se sve mijenja. Vidjelo se to protiv Nju Orleansa (15:113). Ostalo je oko osam sekundi do kraja meča. Morant je uzeo loptu, zaletio se na prodor, izbjegao blokadu i uspio da pogodi, u tom momentu se čula i sirena za veliko slavlje njega i cijelog tima.

Svi su zajedno uživali u uspjehu. "Ja sam kao pas, radim sve, nisam igrao osam mjeseci, imao sam vremena da naučim dosta stvari o sebi. Košarka je moj život, ima terapeutski značaj za mene i uživam", rekao je Morant poslije meča u kom je ubacio 34 poena, uz 8 asistencija i 6 skokova.

Objasnio je šta se dogodilo u posljednjem napadu. "Nisam htio da trener zove tajm-aut, to sam mu rekao, da želim da zovem tu akciju, nisu mi dali da idem na niski post, vjerovali su u mene, morao sam da završim akciju."

Ogromnu zahvalnost duguje saigračima.

"Ovo su moja braća, radimo zajedno, provodimo dosta vremena zajedno, mnogo mi znači njihova podrška. Pokazali su koliko vjeruju u mene i koliko su uzbuđeni što sam se vratio", zaključio je Morant i usput čestitao rođendan svojoj majci.

Posljednji meč u dresu Grizlisa Morant je odigrao u plej-of seriji protiv Lejkersa prošle sezone i to 29. aprila. Oko dvije nedjelje kasnije pojavio se snimak na društvenim mrežama gdje je vitlao pištoljem. Uslijedila je istraga NBA lige i doneta je odluka o suspenziji na čak 25 utakmica. Imao je obavezu da ide i kod psihologa, sve to je prošao i poslije osam mjeseci pokazao je svima zašto je smatran za superstara. Memfis je trenutno pretposljednji na Zapadu sa skorom 7-19, ali se povratkom Moranta stvari menjaju...

REZULTATI:

Nju Orleans - Memfis 113:115
Milvoki - San Antonio 132:119
Golden Stejt - Boston 132:126*
Portland - Finiks 109:104
*poslije produžetka

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC