• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Zvezde odlazi i Tobi? Izviždani Amerikanac već našao novi klub, daleko od Evrolige

Autor Dragan Šutvić

Zvezda je prinuđena na temeljnu rekonstrukciju tima i teško je zamisliti da će poslije nje biti mjesta za Majka Tobija. Već se nagađa ime njegovog novog tima.

 majk tobi odlazi iz crvene zvezde  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaš Crvene zvezde Majk Tobi spreman je za povratak u Tenerife. Igrao je tamo u sezoni 2017/18, objavio je španski insajder Pablo Fernandez, najavivši uskoro i treći odlazak sa Malog Kalemegdana u kratkom vremenskom roku.

Šabaz Nejpir je otišao u utorak (već se zna i u koji klub je krenuo) i zadnjim dijelom tijela zatvorio vrata u Crvenoj zvezdi Meridianbet, Ognjen Kuzmić se prijateljski rastao sa crveno-bijelima i otišao u FMP, svjestan da neće dobiti minutažu ove sezone, ali to nije sve.

Iako je Janis Sferopulos rekao da u utorak izviždani Majk Tobi neće mijenjati tim, iz Španije stižu glasine da će se to ipak desiti, što će kao i u Nejpirovom slučaju verovatno pomoći i košarkašu. Amerikanac sa slovenačkim dokumentima trebalo bi da ima daleko manje problema u trećem po snazi evro-takmičenju, FIBA Ligi šampiona, jer je evidentno da u Evroligi ima nerješivih muka, zbog kojih je u utorak bio konstantna meta košarkaša Reala u svakom napadu u kojem su vidjeli da je on u Zvezdinom reketu.

Poslije nekoliko takvih lako realizovanih akcija gostiju, trener Sferopulos je izveo Tobija iz igre, a Štark arenom prolomili su se zvižduci na račun košarkaša koji ima 29 godina, ali koji je daleko od svog najvišeg nivoa, zbog kojeg ga je 2022. dovela Barselona ili zbog kojeg ga je Slovenija pozvala da igra sa Lukom Dončićem u reprezentaciji. U takvom sistemu, sa NBA superstarom, i Tobi je izgledao daleko, daleko bolje nego u Zvezdi, gdje su u teškoj situaciji ipak potrebna pouzdanija rješenja od njega.

Uostalom, dolaskom Fredija Gilespija Zvezda je na poziciji centara imala čak šestoricu igrača do odlaska Ognjena Kuzmića u FMP. Tobi je za razliku od Kuzmića i dalje tu, a ostaje da se vidi do kada će biti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC