• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan gazi u Evroligi i nema namjeru da stane! Gdje su limiti crno-bijelih? Željku će ovaj meč sve da otkrije

Autor Dragan Šutvić

Partizan igra odlično u Evroligi, a sada ga čeka najteži zadatak i okršaj sa Realom.

 kk partizan pobjede mondo analiza  Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Kurir/Nenad Kostić/MN Press

Partizan niže pobjede i nalazi se u samom vrhu Evrolige. Poslije 15 utakmica je na četvrtom mjestu sa skorom 9-6 i upisao je pet evroligaških trijumfa u nizu, a devet ukupno računajući i ABA ligu. Poslejdnji poraz doživio je 24. novembra od Efesa u Istanbulu. Dokle ova serija može da potraje?

Najbolji pokazatelj toga biće u četvrtak u Madridu kada će tim Željka Obradovića gostovati u Madridu. Igraće protiv Reala, najboljeg tima u Evropi trenutno. Ekipe koja u elitnom takmičenju ima samo jedan poraz i to u posljednjoj sekundi od Fenerbahčea. Na 15 utakmica ima 14 pobjeda i u špansku prestonicu dolazi baš iz Beograda poslije trijumfa protiv Crvene zvezde u "Areni".

Real je već iskristalisan kao jedan od glavnih favorita za titulu, ali je Partizan tim koji je uz njih trenutno u najboljoj formi u eliti. Obradović će vrlo brzo dobiti jasnu sliku o svom timu, vrlinama, manama i svim sitnim detaljima. Kakav god da bude konačan ishod meča u četvrtak uveče (20.45 časova).

PANTER I NANELI

Izvor: MN PRESS

Partizan je slavio u Valensiji (72:67) u meču koji je djelovao više kao "rovovska borba" nego košarkaška utakmica, prva tuča na obje strane terena viđena je u Španiji. Na kraju, ono što je najvažnije, upisana je pobjeda, deveta u eliti. Još jednom je Kevin Panter pokazao zašto je lider tima, a Džejms Naneli je svima stavio do znanja šta zna.

Njih dvojica upravo su imali najveće zasluge za trijumf. Na oko dva minuta do kraja Valensija je smanjila zaostatak (64:61) i najavila dramu. Panter je uzeo loptu i pogodio ključnu trojku (67:61). Tačku na meč stavio je Naneli kada je na tridesetak sekundi prije kraja meča ukrao loptu Robertsonu i poentirao. Meč je završio sa 14 poena, dok je Panter dao 13, uz 9 skokova i 3 asistencije. Ne treba zaboraviti i Zeka Ledeja koji je dao 14 poena.

PONITKA I KAMINSKI

Izvor: MN PRESS

Frenk Kaminski vratio se u tim Partizana, povrijedio se na utakmici protiv Panatinaikosa koja je bila prva u evroligaškoj seriji uspjeha. Nije igrao protiv Monaka, Armanija i Žalgirisa, vratio se na teren protiv Valensije i za 15 minuta dao je 6 poena. Njegov napadački arsenal nikada se nije dovodio u pitanje, ali je ponovo pokazao defanzivne nedostatke. Dosta lakih poena domaćin je postigao upravo tako što je napadao njega. Moraće na tom segmentu igre dosta da poradi, posebno ako se uzme u obzir da je Bruno Kaboklo od dolaska podigao nivo igre crno-bijelih i donekle nadomjestio odlazak Matijasa Lesora.

Mateuš Ponitka je neko ko je bio na udaru kritika od dolaska u redove crno-bijelih, doduše imao je i velike probleme sa povredama. Od povrede Alekse Avramovića ima sve veću minutažu i od njega se mnogo više očekuje. Protiv Valensije je za 13 minuta postigao 5 poena, mada je doprinos u odbrani bio i te kako vidljiv. Postepeno podiže nivo igre, ali se vidi da je glavni pokretač Partizana u organizaciji igre Pi Džej Doužer.

GDJE JE LIMIT PARTIZANA?

Gdje je limit Partizana i koliko Željkov tim može? Kao što smo već spomenuli meč sa Real Madridom biće najbolji pokazatelj toga. Kad igraš protiv najboljeg tima vidiš koliko si blizu ili daleko i šta može da se popravi. Prostora za napredak ima i to je jasno, posebno kada je odbrana u pitanju. Kako to izgleda kada je defanziva "pritegnuta" osjetio je Armani na svojoj koži početkom decembra kada je u posljednjoj četvrtini dao samo sedam poena.

Kada je tabela u pitanju, Partizan je na četvrtoj poziciji sa skorom 9-6 koliko ima i Makabi. Ispred je Barselona sa 10-5 i tri poraza u poslednja četiri meča, dok je najprijatnije iznenađenje Virtus iz Bolonje koji je drugi sa skorom 11-4. Italijanski tim dobio je Olimpijakos i pokazao da nije slučajno tu gdje jeste. Prvi je neprikosnoveni Real (14-1). Treće mjesto je sljedeći cilj Partizana, ni drugo nije daleko, a koliko i šta može? Odgovor će stići vrlo brzo.

Što se evroligaškog rasporeda tiče slijedi meč sa Realom (21.12, 20.45), pa sa Virtusom u Beogradu (28.12, 18.30), pa onda slijede dva meča u Beogradu na startu 2024. gdodine. Prvo protiv Asvela (2.1 u 20.45), pa onda gostovanje u Areni Crvenoj zvezdi (4.1 u 20 časova).



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC