• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog Šabaza? OK, ako mislite tako, ali ne znam razlog" Janis Sferopulos nakon Makabija: Mnogo čudnih stvari...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dobio je i neizbježno pitanje o Šabazu Nejpiru Janis Sferopulos poslije meča sa Makabijem.

 Janis Sferopulos Da li je Zvezda pobijedila jer nema Sabaza Izvor: YouTube/ Maccabi Tel Aviv Basketball

Crvena zvezda je savladala Makabi 98:92 na "gostovanju" u Beogradu u "Pioniru", a trener crveno-bijelih Janis Sferopulos je imao poseban meč iza sebe. On kao bivši trener Makabija sada je uspio da u jednom vrlo čudnom meču dođe do bitne pobjede za svoj tim. 

"Hoću da čestitam mojim igračima na pobjedi jer smo vidjeli da su jako željeli pobjedu. Borili su se za svaku loptu u napadu i odbrani, imali smo mnogo igrača spremnih da se bore i koji su bili prisutni na oba dijela terena. Zato smo pobijedili protiv jako dobrog tima. Makabi je jako talentovan i atletski jak tim, nije lako pobijediti protiv njih i danas smo vidjeli jako dobru odbranbenu fazu tima i ofanzivno jako dobar meč od svih igrača. Zato smo pobijedili".

Istakao je grčki stručnjak koliko je ovaj meč bio specijalan za njega, a naglasio je da današnjim protivnicima želi sve najbolje u nastavku sezone. 

"Moramo da nastavimo da se borimo. Za mene je lično ovaj meč specijalan jer sam prvi put igrao protiv Makabija i želim im sve najbolje. Mnogo čudnih stvari danas, protiv Makabija, bez publike, utakmica u gostima u Beogradu, ali smo na kraju vidjeli da smo se koncentrisali da odradimo sve po planu."

Dobio je i pitanje da li je tim bio koncentrisaniji i borbeniji zato što je Šabaz Nejpir otišao iz tima između duela sa Real Madridom i Makabijem. 

"Ok, ako osjećate da je tako. Ja ne znam šta je razlog, možda to, a možda jer smo jako željeli pobjedu. Sigurno je da su svi igrači jako željeli da pobijede i igrali su zajedno. Slažem se da su igrali zajedno i da smo se jajko mnogo borili za ovu pobjedu", završio je Sferopulos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC