• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo Željkovo upozorenje za Amerikanca? Odigrao samo 69 sekundi, a onda je "zakucan" za klupu

Željko Obradović držao je Frenka Kaminskog smo 69 sekundi u igri.

 Obradović ostavio Kaminskog na klupi Izvor: MN PRESS

Partizan je lako izgubio u Madridu od Reala (91:75). Domaći tim pokazao je zašto je aktuelni šampion Evrolige i glavni favorit da odbrani tu titulu. Ni u jednom momentu nije crno-bijelima dao nadu za iznenađenje. Tražio je Željko Obradović pravu petorku, pokušao je i sa Frenkom Kaminskim.

Uveo je Amerikanca u igru u drugoj četvrtini, pošto je presjedio cijelu prvu. Čim je ušao promašio je otvorenu trojku, pa je onda kasnio da se vrati u odbranu što je donijelo lake poene Hezonje u kontri, poslije toga ga je Hezonja nadvisio u borbi za skok u napadu. Poslije tajm-auta Obradović,a Musa je promašio dodatno bacanje, uslijedio je skok u napadu, Džanan je uzeo loptu, prošao lagano pored Kaminskog i poentirao, uz Frenkov faul.

Ta sekvenca američkog košarkaša bila je dovoljna za Željka koji ga je odmah izvukao iz igre, uveo Bruna Kabokla. Proveo je ukupno 69 sekundi na parketu i više nije ulazio u igru do kraja meča. U nastavku su šansu dobili i Balša Koprivica i Tristan Vukčević, ali ne i Kaminski.

Njegov napadački arsenal se ne dovodi u pitanje, zna da pogodi sa svih pozicija i sa poludistance i oko obruča i za tri poena, ali je odbrana problematična od kada je došao. Često je kritikovan zbog toga. Partizan je četiri od pet mečeva u seriji trijumfa dobio bez njega, povredio se u duelu sa Panatinaikosom koji je započeo pobjednički niz, a vratio se protiv Valensije u utorak i dao 6 poena za 14 minuta, uz dosta grešaka u defanzivi.

O njemu je pričao i Vlade Đurović krajem novembra i javno ga je prozivao zbog loše igre u defanzivi. "Željko može da napravi neko iznenađenje sa Kaboklom, da on igra više nego do sada. Očigledno sa Kaminskim odbrane nema. Može da postigne neki koš, ali više primi nego što da, tu su u minusu", rekao je Đurović za "Arenu sport" poslije poraza od Efesa...

Da li je ovo bila Željkova vaspitna mjera ili neka vrsta upozorenja? Vrijeme će pokazati. Slijedi gostovanje Zadru (24.12, 17 časova), pa duel sa Virtusom u Beogradu (28.12 u 18.30h) i onda gostovanje Mornaru u Baru za kraj godine (30.12 u 18 časova).

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Kaminski je ocajan u odbrani. Jaramazu je svaki sut kratak, kao da nema snage da dobaci.. Neverovatno sta se desava sa njim.. pad forme moze sa se desi, ali ovo je previse. .

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC