• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić konačno zaigrao - Oklahoma slavila

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski su jako daleko od ozbiljnih planova i minutaže u Oklahomi. A ista je situacija i sa Bobanom Marjanovićem u Hjustonu.

 Vasilije Micić odigrao 15 minuta za Oklahomu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Vasilije Micić očigledno nije pogodio sa izborom NBA tima. Njegova Oklahoma je pobijedila Minesotu129:106, on je konačno bio na terenu, ali ne u minutaži u kojoj bismo svi voljeli. Bio je na terenu 15 minuta i za to vrijeme je postigao dva poena uz 4 asistencije. Aleksej Pokuševski nije bio ni u protokolu, nekadašnji šuter Partizana Davis Bertans je meč presjedio na klupi, a pobjedu je donio Šaj Gildžus Aleksander sa 34 poena, 9 asistencija i 6 skokova. 

Zanimljivo je da je propustio prethodne dvije utakmice, prije toga je protiv Memfisa igrao svega sedam minuta, pa onda prije toga nije igrao još dva meča, a na sedam prethodnih utakmica na kojima je igrao je Oklahoma pobijedila.

Sa Aleksejem Pokuševskim je situacija još gora. Igrao je na samo sedam utakmica ove sezone, ima 1 poen i 1 skok po meču, a posljednji meč odigrao je protiv Los Anđeles Lejkersa 1. decembra kada je na terenu bio tri minuta.

Još jedan srpski košarkaš koji uopšte ne dobija priliku da igra je Boban Marjanović. Džin iz Boljevca nije ulazio u igru u porazu Hjustona od Indijane 123:117. Na tom meču Tajris Haliburton je sa jedne strane dominirao sa 33 poena, 10 asistencija i 6 skokova, dok je sa druge najbolji bio Alpere Šengun sa 30 poena, 16 skokova i 5 asistencija. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC