• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrea Trinkijeri se vratio u Evroligu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri vraća se u Evroligu.

 Andrea Trinkijeri preuzima Žalgiris Izvor: MN PRESS

Nova promjena u Evroligi - italijanski trener i nekadašnji šef struke u Partizanu Andrea Trinkijeri (55) pronašao je novi posao u najjačem takmičenju evropskih košarkaških klubova. Kako je na svojim zvaničnim stranicama naveo litvanski Žalgiris, Trinkijeri će na klupi tog tima zamijeniti Kazisa Maksvitisa!

Prije samo nekoliko rundi Evrolige Žalgiris je imao ideju da smijeni Maksvitisa, ali su tada igrači stali u njegovu zaštitu i pokušali da mu sačuvaju posao. Situacija se nije mnogo popravila, pa je litvanski klub ponovo donio istu odluku - rastanak sa doskorašnjim trenerom, a zatim i imenovanje stručnjaka koji je prije nekoliko mjeseci napustio Bajern iz Minhena.

Trinkijeri je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, gdje je radio šest godina, a zatim je samostalno vodio nekoliko manjih italijanskih ekipa. Veliki posao dobio je kada je postao selektor Grčke, a zatim je radio u Uniksu, Bambergu, Partizanu i Bajernu. Sa crno-bijelima je dva puta osvojio Kup Radivoja Koraća i jednom Superkup ABA lige.

Italijanski stručnjak sada će imati veoma težak posao. Žalgiris je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, ali trenutno se nalazi daleko bliže dnu nego vrhu Evrolige. Sa učinkom od samo pet pobjeda i čak 12 poraza, najbolji litvanski klub je na 16. poziciji! Trenutno imaju šest uzastopnih evroligaških poraza, a Trinkijeri će seriju pokušati da prekine protiv Albe na svom terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC