• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin izgubio od najgoreg tima u istoriji NBA: Darko "otjerao" zvijezdu tima, a onda bruka koju niko nije htio

Niko nije želio da bude klub koji će prekinuti niz poraza Detroita, ali neko je morao.

 Detroit prekinuo niz poraza  Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najgori tim u istoriji NBA lige prekinuo je niz poraza. Nakon 28 uzastopnih, Detroit je slavio prethodne noći i doživeo pravo "novogodišnje čudo". Savladali su Toronto 129:127 u dramatičnoj završnici, tako da je njihov negativni niz konačno prekinut i igrači Pistonsa će koliko-toliko moći sada da dišu i mirnije savjesti uđu u 2024. godinu.

Ipak, s druge strane za srpskog trenera Darka Rajakovića nikako nije dobra vijest što je baš protiv njega prekinut ovaj niz, i to u danu kada je Toronto završio veliki trejd. Oni su tako poslali Anuobija u Nikse za "paket" koji uključuje Bereta, Kviklija i određene pikove prve runde koje treba tek definisati, što će reći da je Srbin ozbiljno počeo da "mijenja fizionomiju" svog tima i da ga pravi po svom ukusu.

"Rekao sam momcima da ovo nije epilog koji smo željeli, ali je bila jedna od čvršćih utakmica za nas ove sezone. Tako da želim da izvučemo dobre stvari iz nje...", tražio je nešto pozitivno Rajaković i dodao da je bio "veoma emotivan dan" za sve u Torontu zbog trejda Anuobija, međutim nije želio da na bilo koji način umanji veliki trijumf Pistonsa: "Igrali su dobro i zasluženo su pobijedili".

Toronto izgubio od Detroita
Izvor: YouTube/Toronto Raptors

Upravo im je Onuobi nedostajao prethodne večeri, tako da je prva zvijezda Rajakovićevog tima bio Sjakam sa 35 poena, Šreder je dodao 30, Trent 24, Barns 22, a tek sljedeći je bio Jang sa šest poena. S druge strane kod Pistonsa predvodnik je bio Kaningem sa 30 poena, Bogdanović je imao 19, dok je Duren zabilježio 18 poena i 17 skokova.

Prethodne noći od srpskih igrača na parketu je bio samo Nikola Jović čiji Majami je poražen na gostovanju Juti (117:109). Jović je počeo u startnoj petorci i odigrao je deset minuta uz učinak od šest poena, dva skoka i asistenciju.

NBA REZULTATI:

Juta - Majami 117:109
Detroit - Toronto 129:127
Indijana - Njujork 140:126
Čikago - Filadelfija 105:92
Minesota - L.A. Lejkers 108:106
Golden Stejt - Dalas 122:132

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC