• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari ga sanjali u crno-bijelom! Odigraće još samo jednu utakmicu i to će biti kraj

Iskusni plejmejker neće igrati za crno-bijele, ni za koga.

 Goran Dragić završava karijeru Izvor: MN PRESS

Slovenački plejmejker Goran Dragić završio je karijeru. Poslije čak 15 godina NBA karijere, on će u avgustu 2024. i simbolično reći "Kraj", na revijalnoj utakmici u svojoj rodnoj Sloveniji. Dragić je snažni organizator igre koji je igrao u NBA još od 2008. godine i bio učesnik Ol-stara 2018. Do pojave Luke Dončića bio je najbolji slovenački reprezentativac, a zajedno sa Dončićem ispisao je istoriju, osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu 2017, pobjedom protiv Srbije u istanbulskom finalu.

"Poslije 15 NBA sezona, Goran Dragić se povlači i odigraće oproštajnu utakmicu u Sloveniji u avgustu. Učesnik Ol-star utakmice i košarkaš sa titulom 'Igrač koji je najviše napredovao' odigrao je 946 utakmica u NBA ligi, noseći dres Majami Hita, Finiks Sansa, Hjuston Roketsa, Toronto Reptorsa, Bruklin Netsa, Čikago Bulsa i Milvoki Baksa", objavio je poznati američki novinar Šams Šaranija.

Prošle sezone, Goran Dragić prisustvovao je utakmici Partizan - Cedevita Olimpija i gledao je svog rođenog brata Zorana kako nosi dres Ljubljančana. Od tada su sve glasnije krenula nagađanja o njegovom eventualnom dolasku u Humsku, ali to se neće dogoditi, jer "Gogi" neće igrati više ni za jedan tim.

Karijeru je počeo davne 2004. godine noseći dres Geoplin Slovana sa samo 18 godina, potom je po sezonu odigrao za Mursiju i Olimpiju, prije selidbe u NBA ligu 200- godine kao 45. "pik" na draftu. Za deceniju i po u Americi izgradio je reputaciju jednog od najboljih organizatora igre u najjačoj ligi na svijetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC