• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o vječitom derbiju u Evroligi: Zvezda čeka Partizan - pratiće cijela Evropa!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veoma važan evroligaški okršaj Crvene zvezde i Partizana.

 Danas vječiti derbi u Evroligi Crvena zvezda Partizan Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Sve je spremno za još jedan beogradski derbi u Evroligi - košarkaši Crvene zvezde i Partizana po treći put u sezoni će odmjeriti snage, a igrači Janisa Sferopulosa tražiće "osvetu" za poraze od crno-bijelih. Partizan je pred svojim navijačima bio bolji od Zvezde i u Evroligi i u ABA ligi, a Zvezda će prvu priliku da se revanšira imati u kontinentalnom takmičenju.

Navijači su najavili spektakl u hali koja će biti ispunjena do posljednjeg mesta, a meč Zvezde i Partizana imaće izuzetan rezultatski značaj za oba tima. Od ove utakmice i eventualne pobjede može da zavisi konačan plasman srpskih timova koji su na početku sezone istakli visoke ambicije u Evroligi!

KAD SE IGRA I KO PRENOSI?

Novi meč Crvene zvezde i Partizana, treći u ovoj sezoni i prvi pred crveno-bijelom publikom igra se u okviru 19. kola Evrolige. Crvena zvezda će najvećeg rivala dočekati u Beogradskoj areni, gdje su ove sezone oba tima domaćini kada igraju međunarodne mečeve.

Utakmica srpskih klubova u Evroligi počinje u 20.00, a direktan prenos je na SportKlubu. Čitaoci MONDA imaće priliku da prate tekstualni prenos meča, kao i sve najbitnije detalje iz hale - od atmosfere koju će napraviti navijači Zvezde, pa do izjava aktera nakon odigranog derbija.

KAKVO JE STANJE NA TABELI?

Oba tima su duplo kolo u Evroligi počeli pobjedama - Zvezda u Istanbulu nad Fenerbahčeom, a Partizan u Beogradu protiv Asvela. To znači da novi međusobni okršaj čekaju u dobrom raspoloženju, ali... Sa različitih pozicija na tabeli, jer crno-bijeli imaju čak tri pobjede više u dosadašnjem dijelu sezone.

Partizan je trenutno na učinku 10-8 i poziciju na tabeli dijeli sa čak šest timova. Isti skor u dosadašnjem toku Evrolige ostvarili su Panatinaikos, Olimpijakos, Monako, Partizan, Valensija, Fenerbahče i Baskonija - odnosno timovi od petog do 11. mjesta na tabeli. Crvena zvezda ima skor 7-11 i poziciju na tabeli dijeli sa Olimpijom iz Milana i Anadolu Efesom.

Ove sezone se u Evroligi igra plej-in turnir, odnosno i deveti i deseti tim na tabeli imaju priliku da se domognu plej-ofa, što znači da su srpski timovi u veoma dobroj poziciji. Ipak, potrebne su im pobjede, a zna se da one u Evroligi imaju daleko veću težinu od ostalih.



Standings provided by Sofascore

ŠTA KAŽU TRENERI?

Meč Crvene zvezde i Partizana u srijedu su najavila obojica trenera!

"Oni su odigrali zaista dobru utakmicu protiv Fenerbahčea, mi smo odlično igrali protiv Asvela i nadamo se da će biti dobra utakmica. Poznajemo dobro koševe i ambijent u Areni, ali će ovaj put biti malo drugačije. Tako je kako je, treba biti koncentrisan na utakmicu, a mi dobro znamo šta nam je posao", rekao je Željko Obradović i posebno se osvrnuo na Nikolu Topića: "Topić igra odlično. Pokazuje dozu zrelosti neuobičajenu za svoje godine i lično mislim da će sljedeće godine biti veoma visoko plasiran na NBA draftu. Izuzetno je veliko pojačanje za Zvezdu. Igra veoma dobro i pametno."

Grčki stručnjak Janis Sferopulos govorio je o samoj utakmici, ali i pojačanjima Zvezde. "Važna utakmica. Igramo kod kuće, pred svojim navijačima. Očekujemo težak meč. Šta god da je bilo prije i u kakvoj god formi da se nalaze oba tima, ove utakmice su posebne. Imamo igrače koji imaju iskustva iz ovakvih mečeva i moramo da budemo koncentrisani, spremni mentalno i fizički da se borimo 40 minuta", rekao je Sferopulos i dodao: "Poslije Partizana nas čeka gostovanje Cedeviti Olimpiji u Ljubljani, pa novo duplo kolo Evrolige, pa smo na to fokusirani. Poslije 15. januara ćemo vidjeti da li nam je neko potreban i da li ćemo nekoga potpisati."

Podsjećamo, Željko Obradović će imati probleme sa sastavljanjem tima jer Zek Ledej neće biti u kombinaciji za meč, dok je Janis Sferopulos saznao lijepe vijesti o oporavku Luke Mitrovića. Centar Crvene zvezde igraće u derbiju 19. kola Evrolige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC