• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudije gledale snimak i oštetile Mornar: ABA liga se hitno oglasila zbog dva detalja

Sudije su napravile veliku grešku na utakmici Budućnosti i Mornara.

 Mornar oštećen na utakmici protiv Budućnosti Izvor: Arena Sport/Screenshot

Haos na utakmici Budućnosti i Mornara primorao je i čelnike ABA lige da se oglase. Razlog su sudijske greške u završnici utakmice. Tačnije, greška na oko 32 sekunde prije kraja kada je faul nad Urošem Lukovićem dosuđen kao običan, a ne kao nesportski. Detalj o kome se najviše priča dogodio se poslije toga i tu nije bilo ništa sporno.

Da krenemo od hronologije događaja. Na oko 32 sekunde prije kraja Nikola Tanasković udario je u glavu Uroša Lukovića prilikom pokušaja da izblokira njegov šut na obruču. Sudijska trojka Milan Nedović, Mario Majkić i Ernad Karović gledala je taj snimak i ostali su pri prvobitnoj odluci da nema elemenata za nesportsku ličnu. Od siline udarca Luković je izašao sa terena, a Nemanja Vranješ dao je oba penala za vođstvo Mornara (84:83). U narednom napadu Kenan Kamenjaš je poentirao. Do toga nije smjelo da dođe, ako je suditi po saopštenju.

"Sudije su i pored gledanja snimka procijenile da je faul igrača Budućnosti Tanaskovića nad igračem Mornara Lukovćem bio običan faul. To je bila pogrešna odluka. To je nesportska lična greška u skladu sa pravilnikom igre", stoji u saopštenju. Dakle, da je suđena nesportska bila bi dva bacanja i napad za Barane.

Markus Veders zatim je poentirao, pa je Vladimir Mihailović fauliran, dao je prvo bacanje (86:86), promašio drugo, Veders je uhvatio loptu i krenuo da šutira sa oko pola terena, Mihailović ga je tom prilikom izblokirao. Sudija Karović podigao je ruku kao da će da dosudi faul, pa je spustio i pokazao da je vrijeme isteklo. Uslijedili su žustri protesti, isključenja, nastao je pravi haos.

"Na sekund prije kraja četvrte dionice igrač Mornara Veder šutirao je za tri, dok je igrač Budućnosti Mihailović bio licem okrenut ka njemu i imao je pravilan stav, skočio je vertikalno u skladu sa pravilima. Veders je svojim kretanjem unapred pokušao da iskreira kontakt. Sudije su donijele pravilnu odluku time što ništa nisu sudile", stoji u saopštenju.

Budućnost Mornar highlights
Izvor: Youtbe/ABA liga jtd

Taj detalj iz posljednjih sekundi podigao je buru, a Budućnost je bila bolja poslije produžetka (103:100). O greškama sudija pisao je i Aco Petrović.

"U prvom dijelu ABA lige suđenje je bilo na visokom nivou. Nažalost, u posljednja dva kola smo svjedoci nekoliko utakmica u kojima je bilo baš, baš loše. Pred nama su bitne utakmice, bilo bi dobro da se sve izanalizira i da se shodno tome donesu kvalitetne odluke", poručio je Petrović na društvenim mrežama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC