• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašno pojačanje Asvela pred Crvenu zvezdu!

Autor Dragan Šutvić

Američki košarkaš Dešon Tomas novo je pojačanje Asvela, a to nije dobra vijest za Crvenu zvezdu.

 dešon tomas novi igrač asvela  Izvor: MN PRESS

Košarkaše Crvene zvezde čeka novo duplo kolo u Evroligi, a prvi protivnik u njemu će biti Asvel. Trenutno najslabiji tim Evrolige riješio je da napravi velike promjene pred meč protiv crveno-bokelih - italijanski stručnjak Đanmarko Poceko dobio je otkaz, a u francuski tim stiglo je i pojačanje koje Zvezda dobro poznaje. Riječ je o iskusnom Dešonu Tomasu (32) koji je godinama igrao u Evroligi.

Trenutnu sezonu Dešon Tomas započeo u španskom Huventudu, ali se nakon pola godine u klubu vraća u Evroligu, koju izuzetno dobro poznaje. Nekadašnji student Ohajo stejt koledža i svojevremeno 58. pik na NBA draftu 2013. godine nikada nije dobio pravu šansu u SAD, pa je najveći dio karijere proveo u Evropi.

Stigao je prvo u francuski Nanter, zatim igrao za Barselonu, jednu sezonu proveo je u Ostin Sparsima koji su razvojni tim San Antonija, ali su se onda ređali Anadolu Efes, Makabi iz Tel Aviva, Panatinaikos, Alvark Tokio, Bajern Minhen, Olimpija iz Milana i na kraju Huventud. Pogledajte njegove okršaje protiv Zvezde:

Navijačima Crvene zvezde Dešon Tomas uopšte nije u dobrom sjećanju! Neke od svojih najboljih mečeva u karijeri, a odigrao ih je gotovo 200 u Evroligi, Amerikanac je odigrao protiv crveno-bijelih. Svojevremeno je u dresu Makabija Zvezdi ubacio 28 poena i napravio indeks od 31, a kao prvotimac Panatinaikosa imao je 11 skokova protiv Zvezde i to mu je lični rekord u Evroligi.

Iskusni krilni centar, koji može da igra i na poziciji tri, biće izuzetno neugodan Zvezdi i ukoliko se nađe na parketu u meču koji je zakazan za deveti januar. Pitanje je da li će Asvel u kratkom vremenskom roku uvesti Amerikanca u sistem i odmah mu ukazati povjerenje u meču protiv zahuktalog srpskog tima koji je u prethodnim rundama savladao Fenerbahče i Partizan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC