• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić viđen kao 5. pik u NBA, a onda se povrijedio u Zvezdi!

Autor Dragan Šutvić

Mnogi su mislili da će Topić pokvariti svoje šanse na NBA draftu dolaskom u Zvezdu, posebno nakon povrede, ali u ESPN ne misle tako.

 espn o nikoli topiću  Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Najtalentovaniji srpski košarkaš Nikola Topić projektovan je kao "visoki pik" na predstojećem draftu NBA lige, ali mnogi su isticali da se "kockao" dolaskom u Crvenu zvezdu. Ne samo da će imati manju ulogu nego što je to bilo u Megi, gdje je bio lider, nego je doživio i peh pošto se u nedavnom meču protiv Partizana povrijedio i po svoj prilici zbog problema sa koljenom neće igrati četiri do šest nedjelja.

Šta to konkretno znači za njegove šanse na draftu? Kako piše ESPN, koji prognozira Topiću da će biti izabran kao peti pik, nije idealno za srpskog košarkaša što će igrati manje utakmica. Tu prije svega misle iz ugla NBA skauta jer i dalje veliki broj zvaničnika najjače lige nije imao prilike da vidi neke igrače iz ove klase, prije svih one "preko bare", ali nije ni tragedija...

"Bez obzira na sve, malo je vjerovatno da će ove povrede imati veliki efekat na draft ili same igrače. Obojica igrača (tu misle na Topića i Aleksa Sara, prim. aut.) su već uspjeli da naprave opsežan CV ove sezone - 21 meč za Sara, 19 za Topića - gdje su imali ozbiljnu ulogu koja ne ostavlja mnogo prostora za maštu kada je u pitanju njihova projekcija u NBA ligi, bar preko one tipične neizvesnosti kada je draft u pitanju", navodi autor na ESPN.


Dodaje se da je Topić odigrao "samo 31 minut u Evroligi" od kada je prešao u Crvenu zvezdu, ali ono što je pokazao na parketu je svakako ohrabrujuće. Ističe se da je imao samopouzdanja i dovoljno agresivnosti, što pokazuje kako će se njegova igra prenijeti na ozbiljniji nivo košarke.

Štaviše, ističu da se njegova odbrana "jedan na jedan" pokazala kao još bolja, dok prodori u reket i pronalaženje saigrača su baš ono što je tražio svaki NBA skaut. Takođe, kada se vrati iz povrede imaće još najmanje mjesec dana da igra u Evroligi, dok su tu još i utakmice ABA lige i KLS gdje će imati dosta prostora da igra protiv najvećeg rivala Partizana, koji takođe igra u najjačem evropskom takmičenju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC