• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević je htio nazad u Partizan: "Kad je mogao Džordan, šta da ne igram opet i ja!?"

Dejan Milojević je trpio velike bolove u koljenima, ali nije htio da kaže "zbogom" košarci.

 Dejan Milojević o povratku u Partizan Izvor: MN PRESS

Ljubiteljima košarke sa dobrim pamćenjem sigurno je poznato da je Dejan Milojević bio dio tima KK Partizan na početku sezone 2009/10. Pokušao je u svom omiljenom timu da odigra bar još jednu, oproštajnu godinu, ali je problem sa povredama učinio da se legendarni Miloje ipak povuče. Međutim, nije to tada gledao kao definitivni kraj.

Iako je Partizan brzo reagovao i doveo krilnog centra Crvene zvezde Lorensa Robertsa i postepeno napravio tim koji je otišao na Fajnal-for u Parizu, Miloje je imao u planu da se malo odmori, rehabilituje i da nastavi karijeru! Imao je tada 32 godine i planove da opet zaigra, što je i priznao u intervjuu za Mozzart sport.

"Nisam imao specifičnu povredu. Od godina, hrskavice su bile istrošene. Trpjele su ogromne napore: poslije treninga, kad bi se koljena ohladila, imao sam velike bolove. Rekao sam da ne mogu i nisam želio da dovedem Partizan u nezgodnu situaciju. Poslije sam pio neke lijekove za oporavak, posvetio sam se rehabilitaciji i trenirao rekretativno. Sad mi je mnogo bolje. Imam 33 godine, znači da još nije kasno da se vratim. Ne poredim sebe sa Džordanom, daleko od toga, ali je i on je negdje u ovim godinama pravio pauzu, pa se poslije vratio i opet igrao na vrhunskom nivou. Mogao bih i ja da igram, siguran sam da bih izdržao fizičke napore, ali jednostavno ne mogu više psihički da podnesem tu vrstu obaveza. Treninzi dva puta dnevno, utakmice, putovanja….".

Nažalost po Partizan i srpsku košarku, Milojević ipak nije mogao da se opet natjera u puni trening i na teren. Sa druge strane, baš na sreću po košarku, on je brzo shvatio da je trenerski posao njegov sljedeći poziv i u njemu je bio izuzetno uspješan. Već 2012. postao je prvi trener Mege i osam godina je izbacivao asove i talentovane generacije tog beogradskog kluba. Mnogi će se odmah sjetiti Nikole Jokića i Vasilija Micića, ali je tu bio zaista niz igrača koji su igrali na najvišim nivoima svjetske košarke i još su tamo.

Sa klupe Mege ustao je poslije čak osam godina, u sezoni 2020/21 je nakratko preuzeo Budućnost, a u ljeto 2021. odselio se u NBA ligu. U Americi je postao NBA šampion kao asistent u stručnom štabu Golden Stejta 2012. godine i sa saradnicima je prošle noći bio u Solt Lejk Sitiju, pred meč protiv Jute koji je trebalo da bude odigran u noći između utorka i srijede. Nažalost, u toku timske večere doživio je tragičan infarkt poslije kojeg ljekari nisu uspjeli da mu sačuvaju život, a utakmica je otkazana, pa se ekipa u velikoj žalosti vratila u San Francisko. 

Miloje je preminuo u srijedu u Solt Lejk Sitiju, od posljedica razarajućeg srčanog udara koji je doživio u restoranu pred meč Juta - Golden Stejt. Ta utakmica je otkazana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC